ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το Kilada Hills

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης κατόρθωσαν να μετατρέψουν την υπογραφή Άδωνι για τη μεγάλη επένδυση στην Κοιλάδα, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής.

Αρχικά ο Δημήτρης Σφυρής εξέδωσε μια ανακοίνωση που αναφερόταν στην επένδυση, ουσιαστικά για να υποδηλώσει την παρουσία του κατά την υπογραφή της οικοδομικής άδειας για τα γήπεδα του γκολφ.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του πρώην δημάρχου:

«Μια επένδυση άνω των 400 εκατομμυρίων που εξασφαλίζει 600 νέες θέσεις εργασίας και 800 θέσεις απασχόλησης εργαζομένων κατά την διάρκεια των οικοδομικών εργασιών.

Πρόκειται για μια επένδυση ξεχωριστής στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό όπως ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνης Γεωργιάδης λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Είναι η πρώτη υπογραφή οικοδομικής άδειας με τον νόμο περί Στρατηγικών Επενδύσεων, εδώ και 9 χρόνια. Ένα έργο υψηλής Τουριστικής αξίας 410.000.000€ που είχε κολλήσει και που το προχωρήσαμε άμεσα”.

Στην σύσκεψη υπογραφής του Υπουργού με τον εκπρόσωπο των επενδυτών κ. Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος παρουσίασε το έργο επένδυσης, παραβρέθηκε μόνο ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής.

Ο κ. Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την περίοδο 2007 – 2010, αλλά και ως Δήμαρχος Ερμιονίδας την περίοδο 2014 – 2019 ήταν αρωγός στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου αλλά και άλλων έργων υποδομής, όπως:

◾ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ μονάδας αφαλάτωσης στα Χώνια Κοιλάδας,
◾ της αναβάθμισης του βιολογικού και της αξιοποίησης του νερού απόρριψης.

Έργα που βοηθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη με νέες επενδύσεις.

Σφυρής Άδωνις

“Ένα τέτοιο έργο είναι σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς ενισχύει το brand name της Ερμιονίδας. Καθιστά ελκυστική την περιοχή και συμπαρασύρει κι άλλα αναπτυξιακά έργα υποδομής που συμπεριλαμβάνονταν στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου 2015 – 2020 για τον Τουρισμό. 

Όπως οι δύο μαρίνες Πορτο-Χελίου και Ερμιόνης, το αεροδρόμιο, τα κρουαζιερόπλοια, τα υδροπλάνα, λιμενικά έργα, αφαλάτωση, του αδειοδοτημένου φράγματος Τζερτζελιάς Διδύμων για την εξασφάλιση των υδρευτικών αναγκών, την δημοπράτηση του Ανάβαλου για την άρδευση, την βελτίωση του οδικού δικτύου και αλλά έργα υποδομής” αναφέρονται σε δήλωση του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή.

Στην σύντομη συνομιλία που είχε ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής με τον Υπουργό Ανάπτυξης εξασφαλίστηκε νέα συνάντηση σε συνέχεια της συζήτησης όταν προεκλογικά ο κ. Υπουργός είχε επισκεφθεί το Δήμο Ερμιονίδας.

Επίσης στην συνάντηση υπήρξε συζήτηση με τον Γ. Γ. Υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο Ερμιόνης και αλλά θέματα που αφορούν την Ερμιονίδα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έδωσε το παρόν στην υπογραφή της άδειας δόμησης του έργου Kilada Hills, τονίζοντας πως η παρουσία του Δημήτρη Σφυρή στο Υπουργείο έγινε για επικοινωνιακούς λόγους.

Αναφέρει ο δήμαρχος Ερμιονίδας:

«Την Παρασκευή 01.11.2019 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για την υπογραφή της πρώτης άδειας δόμησης του έργου «KILADAHILLS» από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Γιάννης Γεωργόπουλος ενημερώθηκε από το γραφείο του Υπουργού την Πέμπτη 31.10.2019 πως την επόμενη ημέρα ο Υπουργός Ανάπτυξης θα υπογράψει ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ της μεγάλης επένδυσης για το έργο «KILADAHILLS», η οποία έχει υπογραφεί και έχει πάρει αριθμό ΦΕΚ χρόνια πριν, και προσκλήθηκε να παρευρεθεί.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή παρεξηγήσεων από τα ανακριβή δημοσιεύματα, δηλώνουμε πως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Ιωάννης Γεωργόπουλος δεν παρευρέθηκε στην εν λόγω συνάντηση λόγω σοβαρών θεμάτων του Δήμου Ερμιονίδας και ανειλημμένων υποχρεώσεων που δεν επιδέχονταν ούτε αναβολή ούτε ματαίωση.

Η ανάπτυξη στον τόπο μας δεν έρχεται ως αποτέλεσμα μίας φωτογραφίας μέσα από τις επιβλητικές αίθουσες του Υπουργείου.

Γιάννης Γεωργόπουλος

Ο απρόσκλητος από το υπουργείο κύριος Δημήτριος Σφυρής, παρευρέθηκε για τις επικοινωνιακές εντυπώσεις και για άλλους λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει. Φωτογραφίες, λοιπόν, πολλές, ουσία καμία. Στο δημοσίευμά του, που και με αυτό μόνο εντυπώσεις ήθελε να προκαλέσει,αναφέρεται στην αφαλάτωση, για την οποία τελικά τίποτα δεν κατάφερε να κάνει, στους βιολογικούς τους οποίους μέσα στην μαύρη 5ετία του κατέστρεψε ολοσχερώς, και καλούμαστε εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή, να εξασφαλίσουμε και να δαπανήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ώστε να επαναλειτουργήσουν, καθώς επίσης αναφέρεται στο αεροδρόμιο, στα υδροπλάνα, την δημοπράτηση του Αναβάλου για την άρδευση, και σε άλλα μεγάλα και δυσεπίλυτα θέματα τα οποία ταλανίζουν τον τόπο μας σε βάθος χρόνου για τα οποία εν κατακλείδι τίποτα δεν έκανε.

Τέρμα τα ψέματα και οι ψεύτικες εντυπώσεις.

Εμείς ως υπέρμαχοι της αλήθειας, της διαφάνειας, της δημιουργίας και της πραγματικής ανάπτυξης, προχωράμε δυνατά από τις πρώτες κιόλας μέρες, με ορατά αποτελέσματα, στην κοινωνία και στους δημότες μας».