ΚοινωνίαΑρχείο

Άλκηστις Κοντογιάννη: Οι καταληψίες φοιτητές έχουν δίκιο

Σύμμαχο στο πρόσωπο της καθηγητριάς τους βρήκαν οι καταληψίες φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο. Η Άλκηστις Κοντογιάννη χαιρετίζει την απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου των τμημάτων Θεατρικών σπουδών και Παραστατικών τεχνών & Ψηφιακών μέσων, που προέκυψε μετά τη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Όπως σημειώνει η καθηγήτρια της πανεπιστημιακής σχολής: «Λογικά είναι τα αιτήματα των φοιτητών μας. Επομένως. Λογικό είναι να μην παρέμβει κανείς στην κατάληψη. Κάνουμε προγράμματα της ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. Επομένως χαιρόμαστε οταν οι φοιτητές συλλογικά διεκδικούν τα δικαιώματα τους, προσπαθούν να βελτιώσουν κάτι ή να προλάβουν κάτι στο μέλλον. Αρκεί αυτό να γίνεται με ειρηνικό, ευπρεπή τρόπο, όπως γίνεται και τώρα».

Οι φοιτητές νωρίτερα με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούσαν τους λόγους για τους οποίους προέβησαν σε αυτή την κίνηση:

«Καταγγέλουμε
– την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ΑΣΥΛΟΥ
– τα προς ψήφιση μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διαγραφή στα ν+2 έτη φοίτησης
– την κατάργηση παροχής της Παιδαγωγικής Επάρκειας με την απόκτηση πτυχίου

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια εντός και εκτός του Πανεπιστημιακού χώρου της ΑΣΟΕΕ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους φοιτητές, που δέχτηκαν προκλητική άσκηση βίας των ομάδων καταστολής.

Καλούμε τους Φ.Σ. να μπουν σε νέο γύρο όξυνσης και κλιμάκωσης μέσα από συνελεύσεις, καταλήψεις και κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες».