ΡεπορτάζΑρχείο

Ελεύθερη και πάλι η πρόσβαση στην Ακροναυπλία μετά τις αντιδράσεις

Η χθεσινοβραδινή αντίδραση, ως φαίνεται, ήταν αρκετή για να μην κλείσει και πάλι σήμερα, βράδυ Παρασκευής, η πρόσβαση αυτοκινήτων και πεζών στην Ακροναυπλία.

Από την ώρα που σκοτείνιασε αρκετοί ήταν αυτοί που ανηφόρησαν προς το ρολόι της πόλης, για να διαπιστώσουν αν και σήμερα ο δρόμος είναι κλειστός. 

https://old.anagnostis.org/article/ekleisan-tin-akronayplia-se-naypliotes-kai-episkeptes

Όμως τόσο η απαγορευτική κορδέλα, όσο και η απαγορευτική πινακίδα απουσίαζαν από τον κεντρικό δρόμο. Η πινακίδα έχει μεταφερθεί στον παράδρομο από τον οποίο υπάρχει πρόσβαση στο Ναυπλία Παλλάς, το οποίο είναι κλειστό αυτή την περίοδο.

Επίσης μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί και ο σεκιούριτι, που βρισκόταν το βράδυ της Πέμπτης στην «απαγορευμένη» ζώνη.

https://old.anagnostis.org/article/ekleisan-tin-akronayplia-se-naypliotes-kai-episkeptes

Όπως δείχνει και η φωτογραφία (η λήψη έγινε την ίδια ώρα με εχθές) το σημείο μετά το ρολόι της πόλης είναι ελεύθερο και μπορεί οποιοσδήποτε να κινηθεί μέχρι το τέλος της βραχώδους χερσονησίδας στο ελικοδρόμιο ελεύθερα.

Τί συνέβη όμως και αποκλείστηκε η πρόσβαση χθες το βράδυ;

Ελεύθερη και πάλι η πρόσβαση στην Ακροναυπλία μετά τις αντιδράσεις

Από το δήμο δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το συμβάν, ούτε από την αστυνομία η οποία κλήθηκε από το Ναυπλιώτη φαρμακοποιό Θάνο Κομνηνό, ο οποίος αντέδρασε όταν διαπίστωσε ότι του απαγορευόταν η διέλευση. Ο δρόμος μετά το ρολόι της πόλης είναι ιδιωτικός ή δημόσιος;

Οι ντόπιοι θυμούνται ότι και πριν από πολλά χρόνια είχε επιχειρηθεί το ίδιο, αλλά και τότε υπήρξαν αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Ακροναυπλίας.

Εντωμεταξύ, τον τελευταίο καιρό, παραμένουν σβηστά τα φώτα που οδηγούν στην Ακροναυπλία, από το σημείο της Αρβανιτιάς και μετά. Οι περισσότερες λάμπες είναι καμένες ή κατεστραμμένες και πολύ λίγα σημαία φωτίζονται. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε όσους περνούν από το δρόμο αυτό και κυρίως σε όσους μένουν στην περιοχή κάτω από το παλιό Ξενία και για να πάνε στα σπίτια τους φτάνουν με τα αυτοκίνητά τους μέχρι το παλιό εγκαταλελειμμένο Ξενία.
 

ΦΩΤΟ ΘΑΝΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ