ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τί ακριβώς θα κάνουμε με το ΚΕΜΧ

Τα σχέδια του για τα στρατόπεδα του Ναυπλίου και της Τρίπολης αποκάλυψε ο Παναγιώτης Νίκας μετά την συνάντηση με τον υφυπουργό άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, όπου και συμφωνήθηκε η επικείμενη υπογραφή χρησιδανείου μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παραχώρηση του στρατοπέδου στην δεύτερη.

Όπως αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μέσα στον επόμενο χρόνο θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και άλλες δημόσιες ή δημοτικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με τους Δήμους που βρίσκονται τα στρατόπεδα. Στα δύο αυτά στρατόπεδα ενδεχομένως να εγκατασταθούν και Διοικητήρια Αστυνομικών Διευθύνσεων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στόχος λοιπόν είναι η μετατροπή τους σε περιφερειακά διοικητικά κέντρα με ανοιχτό παράθυρο και για άλλες χρήσεις, εφόσον ζητηθεί και συμφωνηθεί με τους οικείους δήμους.

Η απόφαση αυτή απομακρύνει το ενδεχόμενο μετατροπής των δύο στρατοπέδων σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, ωστόσο δεν αποκλείεται η δημιουργία δομών φιλοξενίας στο πεδίο βολής στα Πυργιώτικα και σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το στρατόπεδο της Κορίνθου το οποίο προς το παρόν μοιάζει δύσκολο να αλλάξει χρήση λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών..

Στόχος του Περιφερειάρχη είναι να πάψουν οι υπηρεσίες να στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για έργα που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Προβληματισμοί Κωστούρου για το στρατόπεδο μετά την παραχώρηση στην περιφέρεια