ΚοινωνίαΑρχείο

Αγριοκοιτάζει την Αργολίδα ο Γηρυόνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση του «Γηρυόνη» από την Αργολίδα η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες, καθώς το φαινόμενο από την Καλαμάτα αναμένεται να μετακινηθεί βοριοανατολικά τις νυχτερινές ώρες, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι τοπικές αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή και είναι έτοιμες να επέμβουν για ότι πρόβλημα προκύψει. Οι πολίτες από την πλευρά τους θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια της νύχτας και να λάβουν μέτρα ατομικής προστασίας.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Ναυπλιέων ενημερώνει τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή και για όσο αυτά διαρκέσουν.

Συμβουλεύει αν δεν είναι εξαιρετικά αναγκαίο να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους, Ιρλανδικές διαβάσεις και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Σε κάθε περίπτωση θα μπορούν να επικοινωνούν με την  πολιτική προστασία του Δήμου Ναυπλιέων στον αριθμό 697 006 3832 και φυσικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Χάρτης

Αύριο στην Ανατολική Πελοπόννησο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. 

Οι ανεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.