ΡεπορτάζΑρχείο

Το δώρο των Χριστουγέννων

Όλες οι πόλεις φωταγωγούνται στις γιορτές, αλλά στην χώρα μας πέφτουν οι ασφάλειες της ΔΕΗ. Χωρίς φως στους δρόμους για αρκετή ώρα χτες και βυθισμένη εντελώς στο σκοτάδι σήμερα η Φορονέως, ίσως η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Άργους.

Ούτε σε φωτογραφία δεν διέρχεται η «δημοτική αστυνομία», οι σεκιουριτάδες που θα δημιουργούσαν αίσθημα ασφάλειας, αλλά και οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας, που «λόγω βροχής θα άραξαν σε καφέ», όπως μας τηλεφώνησε αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής και συνέχισε «η μάνα μου είναι 73 ετών. Αυτοεξυπηρετείται, όμως τώρα με τα σκοτάδια από τις 5,30 το απόγευμα δεν τολμάει να πάει ούτε μέχρι το μπακάλικο του (…) και τώρα αναγκάζομαι να έρχομαι εγώ από τον Ν. Κόσμο να την βοηθήσω με τον φακό στα ψώνια. Κανείς δεν βλέπει που πατάει στον δρόμο».

Μερικοί αφήνουν το φως της εξώπορτας για ασφάλεια να φωτάει. Άλλοι πάλι γυρνούν με κλεφτοφάναρα στους δρόμους.

Η κα. Γεωργία περί τα 65 μας είπε: «Δεν έχουμε εγκληματικότητα στην γειτονιά, αλλά όταν είναι πίσσα ο δρόμος, χίλια δυό πράγματα περνούν από το μυαλό σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι ανασφάλεια».

Μέχρι πότε θα τραβήξει αυτό το πρόβλημα; Όταν ανάψουν για τα καλά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, θα αρκεί το ρεύμα που παρέχει η ΔΕΗ για το Άργος ή θα έχουμε ανά συνοικίες σκοτάδια;

Πίλλαρ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» έχει χαλάσει ένας πίνακας κατανομής ρεύματος της ΔΕΗ «Pillar» και μέχρι να δεήσει να αντικατασταθεί η περιοχή θα είναι στο σκοτάδι και μάλιστα εν αναμονή ακραίων καιρικών φαινομένων».

Από πλευράς του τοπικού συμβουλίου Άργους, γίνονται προσπάθειες να επιτραπεί στον Δήμο Άργους – Μυκηνών η επισκευή του πίνακα για αύριο το πρωί.