ΡεπορτάζΑρχείο

Τρομοκρατήθηκαν οι τουρίστες του Ναυπλίου με την κάπνα από τα πυρηνελαιουργεία

Η δυσοσμία των πυρηνελαιουργείων πνίγει το Ναύπλιο και τους κατοίκους του όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Το πρόβλημα ξεκινάει από παλιά, αλλά ποτέ δεν δόθηκε λύση, παρότι γίνεται σοβαρός λόγος για περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

ΠυρηνελαιουργείαΦωτο Φάνης Τσίρος

Συχνά, όπως και σήμερα το μεσημέρι, είναι ανυπόφορη η κατάσταση στην τουριστική πόλη και τα περίχωρα, με κατοίκους και τουρίστες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες να καταγγέλουν κατά καιρούς ότι αντιμετωπίζουν μέχρι και αναπνευστικά προβλήματα. 

Οι εικόνες που κατέγραψαν διερχόμενοι οδηγοί από την καύση του πυρήνα είναι χαρακτηριστικές και δείχνουν πόσο μεγάλη είναι η ποσότητα του καπνού που διαχέεται καθημερινά στην ατμόσφαιρα.   

Καπνός πυρηνελαιουργεία

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό με Κινέζους τουρίστες που έκαναν βόλτα σήμερα στο Ναύπλιο και ανήσυχοι ρωτούσαν τους ντόπιους αν είναι τοξικός ο καπνός. Τρομοκρατημένοι ζητούσαν να μάθουν αν είναι επικίνδυνος για την υγεία και αν αυτό συμβαίνει μόνιμα στο Ναύπλιο, το οποίο χαρακτήρισαν κατά τ’ άλλα μια όμορφη τουριστική πόλη.

ΠυρηνελαιουργείαΦωτο Φάνης Τσίρος

Η απάντηση που πήραν είναι ότι δεν είναι τοξικός ο καπνός και οφείλεται στα πυρηνελαιουργεια. Και ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Οι άνθρωποι έμειναν με την απορία και μάλλον ανήσυχοι…

Καπνός πυρηνελαιουργεία