ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αναγνωρίστε με κύριε Νίκα

Λάβρος ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατουλης επιτίθεται κατά του νεοεκλεγέντος ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι τα περισσότερα έργα που πρότεινε ο κ. Νικας έχουν την δική του σφραγίδα και χαρακτηρίζει ως «το απόλυτο τίποτα ήταν το αποτέλεσμα των πολυδιαφημισμένων επισκέψεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε υπουργούς της κυβέρνησης. (…)

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη στον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Νίκας περιορίστηκε σε ανακοινώσεις τίτλων έργων, σε γενικές περιγραφές και παρατηρήσεις, καθώς και σε αναφορές (ιδιωτικοποίηση του Αερολιμένα Καλαμάτας, ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Καλαμάτας, τα υδατοδρόμια και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών για το Σιδηρόδρομο), που άπτονται του ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης. (…)

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του κ. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, αναφορικά με φράγματα, λιμνοδεξαμενές και αρδευτικά δίκτυα, περιορίστηκε στη δημοσιοποίηση πίνακα του συνόλου των αιτημάτων, που έχουν κατατεθεί στο εν λόγω υπουργείο εδώ και 40 χρόνια!  (…)

Εν κατακλείδι, η συνάντηση του κ. Νίκα με τον κ. Βορίδη, πέρα από χειραψίες και χαμόγελα, είναι η επιτομή της «τέχνης του τίποτα»!

Υγ: Ο …θαυμασμός του κ. Νίκα για το «Menalon Trail» και τα μονοπάτια θα έπρεπε να είναι θαυμασμός για την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη.
Ο Πέτρος Τατούλης εξασφάλισε από το ΠΔΕ πόρους ύψους 1.500.000 ευρώ για τα μονοπάτια της Πελοποννήσου, δημιουργώντας  πρωτοποριακό δίκτυο 1.100 χιλιομέτρων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον εναλλακτικό τουρισμό της Πελοποννήσου.   

Υγ2: Σε ό,τι αφορά το …θαυμασμό του για την ανάδειξη του Λεωνιδίου, ως τουριστικού προορισμού, οφείλει να αναγνωρίσει το μεγάλο έργο της περιφερειακής αρχής Τατούλη στην Νότια Κυνουρία, σε έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, λιμάνι, φωτισμός, ύδρευση, βιολογικός καθαρισμός κλπ) και φυσικά να συνεχίσει να χρηματοδοτεί δράσεις εξωστρέφειας όπως το φεστιβάλ αναρρίχησης, τον «Τσακώνικο Δρόμο», το «Μελιτζάζ», τη γιορτή του ψαρά και τη γιορτή της μελιτζάνας».