ΠολιτικήΑρχείο

Πώς βρέθηκε ο Βλάσης από το «στρατόπεδο» Σαμαρά, στον Μητσοτάκη

Φρένο στα εμπόδια που μπορεί να δημιουργήσει στην κυβέρνηση και στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας η εξελισσόμενη κόντρα Σαμαρά, επιχειρεί να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την τοποθέτηση του Κώστα Βλάση, στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Όπως είναι γνωστό σε όλη την Πελοπόννησο, ο γιατρός Κώστας Βλάσης προέρχεται από το «στρατόπεδο» του Αντώνη Σαμαρά. 

Τις τελευταίες ημέρες διαρρέει ότι βρίσκεται στα σκαριά, κίνημα βουλευτών της ΝΔ που αξιώνουν να προταθεί για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς του.

Ένας κρίκος του αναχώματος που επιχειρείται σε αυτή τη φάση εκτιμάται ότι δημιουργείται με την επιλογή να μπει στην κυβέρνηση ο βουλευτής κος Βλάσης στη θέση του εξωκοινοβουλευτικού Αντ. Διαματάρη.

Το μήνυμα φαίνεται ότι είναι σαφές: Και άλλοι βουλευτές που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά μπορούν να μπουν στην κυβέρνηση, αρκεί να …καθίσουν καλά και να μην δημιουργήσουν προβλήματα εν όψει της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επιλογή του Κώστα Βλάσση φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον πετυχαίνει το στόχο.

Δήλωσε ο ίδιος με την ανάληψη των καθηκόντων του:

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου προκειμένου να δικαιώσω τις προσδοκίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που μου εμπιστεύτηκε τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Η τιμή για μένα είναι μεγάλη και η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη, γι’ αυτό τώρα δεν είναι ώρα για τίποτε άλλο πέρα από σκληρή δουλειά, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε γωνιά της γης».