ΟικονομίαΑρχείο

Χριστουγεννιάτικα ψώνια σε Άργος ή Ναύπλιο;

Πιο νωρίς ξεκινούν τα εορταστικά ψώνια στο Ναύπλιο, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης έχει προγραμματίσει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων από αύριο Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τα καταστήματα του Άργους που την ίδια μέρα θα κάνουν το καθιερωμένο τους ρεπό. 

Συνολικά οι καταναλωτές θα έχουν τρεις Κυριακές στη διάθεσή τους, από αύριο μέχρι και την τελευταία Κυριακή του έτους, εκτός των καθημερινών, για να ψωνίσουν στα εμπορικά καταστήματα του Ναυπλίου.

Το εορταστικό ωράριο στο Ναύπλιο έχει ως εξής:

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Ναύπλιο 2019 - 2020

Το αντίστοιχο ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Άργους, με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, ξεκινά μια εβδομάδα μετά, στις 22 Δεκεμβρίου. 

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Άργος 2019 - 2020

Βέβαια το θέμα εδώ δεν είναι ο εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά ο ανταγωνισμός από τα ηλεκτρονικά καταστήματα και από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα των Αθηνών, που είναι πάντα μέσα στις βασικές επιλογές αρκετών ντόπιων τέτοια εποχή.

Μάλιστα οι ηλεκτρονικές αγορές, σύμφωνα και με τα τελευταία στατιστικά από την Black Friday, παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις, «απειλώντας» τους παραδοσιακούς τρόπους αγορών, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα είδη.