ΠολιτισμόςΑρχείο

Στο Top 5 Επίδαυρος και Μυκήνες

Στους πέντε πρώτους σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας συγκαταλέγονται η Επίδαυρος και οι Μυκήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο 8μηνο του 2019 (Ιανουάριος – Άυγουστος).

Στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Αύγουστο αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 2,5%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε μείωση 6,5% και οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 9,4%.

Την περίοδο Ιανουάριος – Αύγουστος 2019 σημειώθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 4,9% και κατά 0,7% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 9,6%.

Για την Αργολίδα η Επίδαυρος πλασάρεται στην 3η θέση της κατάταξης και οι Μυκήνες στην 5η. Και οι δύο αρχαιολογικοί χώροι ξεπερνούν έκαστος τους 350.000 επισκέπτες. 

Οι 5 πρώτοι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι:
1. Ακρόπολη Αθηνών
2. Κνωσσός
3. Επίδαυρος
4. Λίνδος
5. Μυκήνες

Ταφικός περίβολος Μυκηνών

Στους επισκέπτες των μουσείων παρατηρείται αύξηση κατά 5,4% και κατά 3,8% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 29,3%.

Τα 5 πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία:
1. Μουσείο Ακρόπολης
2. Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης
3. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου
4. Μουσείο Δελφών
5. Παλάτι Ιπποτών στη Ρόδο

Σε ότι αφορά τον φετινό Αύγουστο, καταγράφηκε αύξηση 4,3% των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Αύγουστο εφέτος, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου μειώθηκαν 0,8% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν 28,2%.

Αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

Πίνακας