ΡεπορτάζΑρχείο

Σοκ στη Καλαμάτα: Το μωράκι σώθηκε επειδή άργησε το απορριμματοφόρο

Βρέθηκε από την αστυνομία η μητέρα του νεογέννητου μωρού που εντοπίστηκε σήμερα στις 6:40 το πρωί σε υπόγειο κάδο στο κέντρο της Καλαμάτας, γύρω στις 6 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του tharrosnews.gr πρόκειται για 20χρονη, υπήκοο Γεωργίας. Το μωρό φέρεται να γεννήθηκε πριν από 6 ημέρες.

Το μωράκι εντοπίστηκε από μια γυναίκα το πρωί όταν πήγε στον κάδο να πετάξει τα σκουπίδια της. Άκουσε το κλάμα του μωρού που βρισκόταν μέσα σε μια κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ενδείξεις δείχνουν ότι το μωρό είχε πεταχτεί πριν λίγη ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δυο γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν, με τη μια όπως είπε να λέει «δε μπορώ να το κάνω, δε μπορώ να το κάνω».

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της γυναίκας που εντόπισε το μωρό στον κάδο:

Το βρέφος πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας και είναι καλά στην υγεία του. Ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε σε δήλωσή του: «Σήμερα Τετάρτη 18/12/2019 και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται. Αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου».

Σώθηκε λόγω καθυστέρησης του απορριμματοφόρου

«Το παιδάκι μες την ατυχία του, ήταν πραγματικά τυχερό» δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

«Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται” γύρω στις 05:00 και το πρωί. Αλλά υπήρξε μία καθυστέρηση στο απορριμματοφόρο και αυτό ήταν το θετικό. Μιλάμε για έναν υπόγειο κάδο που όταν το απορριμματοφόρο κάτσει δίπλα του δεν μπορεί να ακούσει το κλάμα του μωρού» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος μιλώντας στον Alpha.