ΡεπορτάζΑρχείο

Η «Ζηνοβία» φέρνει τον αληθινό χειμώνα στην Αργολίδα

Ψύχος και χιόνια αναμένεται να φέρει η νέα κακοκαιρία «Ζηνοβία», η οποία αναμένεται να μας επισκεπτει το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα.

Η κακοκαιρία χαρακτηρίζεται από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καθώς και από τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης.

Η «Ζηνοβία» θα προκαλέσει τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις από το μεσημέρι αυξημένες, με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη,

Τι θα συμβεί στην Αργολίδα

Η «Ζηνοβία» θα φέρει βροχές και ψύχος στην Αργολίδα μέχρι και την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Έτσι λοιπόν όσοι προγραμματίζουν τα ψώνια τους αυτές τις ημέρες καλό θα ήταν να σπεύσουν εγκαίρως ή να περιμένουν μέχρι την Τρίτη, αν δεν θέλουν να γίνουν μούσκεμα. 

Στα ορεινά θα πέσουν και χιόνια, επιτέλους, να νιώσουμε και λίγο χειμώνα.

Κακοκαιρία Ζηνοβία Αργολίδα

Κακοκαιρία Ζηνοβία Αργολίδα

Κακοκαιρία Ζηνοβία Αργολίδα

Κακοκαιρία Ζηνοβία Αργολίδα

Κακοκαιρία Ζηνοβία Αργολίδα

Κακοκαιρία Ζηνοβία Αργολίδα

Η Ζηνοβία που έδωσε το όνομα της στην επερχόμενη κακοκαιρία, ήταν βασίλισσα της Παλμύρας, ρωμαϊκής αποικίας στη σημερινή Συρία, που βασίλευσε από το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ.