ΠολιτισμόςΑρχείο

«Λαος χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον» – Τι έλεγε ο Θάνος Μικρούτσικος στο anagnostis το 2015 (Video)

Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στις ψυχές όλων των Ελλήνων στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου, σε ηλικία 72 ετών.

19 χρόνια μετά το «άνοιγμα» του θεσμού των συναυλιών στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε επιστρέψει στον ίδιο χώρο τον Ιούλιο του 2015.

Μικρούτσικος Επίδαυρος

«Λαος χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον αλλά και καθένας από μας ξεχωριστά χωρίς τη μνήμη παρούσα δεν μπορεί να προχωρήσει. Η μνήμη καθορίζεται πολλές φορές και από πράγματα που αφορούν την τέχνη, γιατί η τέχνη δεν είναι τίποτα άλλο παρά το χνάρι του ανθρώπου πάνω στη γη», είχε σχολιάσει σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2015 στο anagnostis.org.

Με αφορμή τη συναυλία του με τίτλο «Η μνήμη όταν επιστρέφει εκδικείται», είχε απαντήσει στις ερωτήσεις του Άκη Γκάτζιου σε μια συνέντευξη όπου ο Θάνος Μικρούτσικος δεν είχε μιλήσει μόνο για τη 450η συναυλία της καριέρας του, αλλά και για την ψυχολογία του κόσμου και των καλλιτεχνών την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης και για τους υπουργούς πολιτισμού της τελευταίας 5ετίας.

Η συνέντευξη του Θάνου Μικρούτσικου στο anagnostis: