ΚοινωνίαΑρχείο

Πολιτικός Καζαμίας Αργολίδας 2020 – Το πρώτο τρίμηνο

Καλή χρονιά σε όλες και όλους. Μετά από  μία σύντομη επίσκεψη στο Παρίσι, την πόλη του Καρδιναλίου, επιστρέφοντας  και κατά τη διάρκεια της πτήσης σκέφθηκα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα  από αυτά που μου εκμυστηρεύτηκε το πνεύμα του Αρμάν ντυ Πλεσί.

Ξεκινώντας από το πρώτο Τρίμηνο 2020.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις και αναρίθμητα εορταστικά μηνύματα από τους τοπικούς άρχοντες επιστροφή στα θρανία και στη κανονικότητα.

Ο παγετός για άλλη μια φορά χτυπά τα εσπεριδοειδή και οι αγρότες μας ξεκινούν κινητοποιήσεις μαζί αυτή τη φορά και με τους ελαιοπαραγωγούς που βλέπουν το λάδι να πωλείται γύρω στα δύο ευρώ.

Τα πυρηνελαιουργεία, όπως μας διαβεβαιώνει ο Περιφερειάρχης Νίκας, δεν ενοχλούν φέτος για πρώτη φορά. Μάλλον συναχώθηκε ο Περιφερειάρχης.

Ο Αντιπεριφεριάρχης Μαλτέζος με δήλωση του διαψεύδει ότι συναχώθηκε ο Περιφερειάρχης και διαβεβαιώνει ότι τα πυρηνελαιουργεία δεν του μυρίζουν ούτε στο γραφείο του στη Παραλιακή Ναυπλίου – Ν. Κίου και ότι ο Περιφερειάρχης όχι μόνο χαίρει άκρας υγείας, αλλά ότι διάγει δεύτερη νιότη

Στη γνωστή καφετέρια της Μπουμπουλίνας αναμένουν την απόφαση – πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να δοθεί εντολή έναρξης των πανηγυρικών εκδηλώσεων προ αυτών των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Στο Άργος δεν πρόλαβαν να ρίξουν το Σταυρό στο νέο Κολυμβητήριο, παρόλα ταύτα προμηθεύτηκαν κορδέλα μήκους 25 μέτρων, όσο το μήκος τους και προσεύχονται το Χουντίνι να το μεγαλώσει και να το κάνει 50 μέτρα όσο του μισητού Ναυπλίου.

Επίσης αναμένουν την έναρξη των εκπτώσεων, ώστε και πάλι η πόλη να πλημμυρίσει από καταναλωτές.

Ο Χειβιδόπουλος καταγράφει τα αδέσποτα του Άργους, ώστε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να θέσει προ των ευθυνών του τον Γκαβούνο.

Στην Επίδαυρο για ακόμη μία φορά θα εορτάσουν την Εθνοσυνέλευση.

Στο Κρανίδι σκέπτονται σοβαρά να ζητήσουν την απέλαση των προσφύγων, διότι επιβαρύνουν με τα σκουπίδια τους το Δήμο και έτσι δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

Οι βουλευτές μας και πάλι κάνουν από μία επερώτηση στη Βουλή και παρίστανται σε όσες κοπές πίτας προλάβουν.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 

Έχει ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και η Μπουμπουλίνας συνεχίζει να έχει το συνήθη φωτισμό. Κανένας κανονιοβολισμός δεν ακούστηκε.

Στο Άργος εγκαινιάζεται το εργοστάσιο απορριμμάτων από το Περιφερειάρχη Νίκα ως σταθμός μεταφόρτωσης και από το Δήμαρχο Καμπόσο ως ολοκληρωμένη διαχείριση ταυτόχρονα.

Ο Χειβιδόπουλος βγάζει το πρώτο δελτίο τύπου για το 2020 και υπενθυμίζει ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων είναι έργο του Μεγάλου Πέτρου του Καστρίου.  

Ο Δήμαρχος Κωστούρος ανακοινώνει ότι βρήκε πετρέλαιο σε αγρόκτημα του κληροδοτήματος Ράδου στο Σπηλιωτάκι και έτσι θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα του Γηροκομείου.

Ο Αναγνωσταράς δίνει εντολή στο Νούλη να ζητήσει τους ισολογισμούς και απολογισμούς του Γηροκομείου και να τους μελετήσει σε βάθος.

Παράλληλα ο Καράπαυλος εγκαθίσταται στη Κηφισιά και αρχίζει το ποδαρόδρομο για να βρει τα χαμένα οικόπεδα – πουλημένα του Γηροκομείου εδώ και δύο δεκαετίες.

Στο Λυγουριό προετοιμάζονται για το Φεστιβάλ και τιμούν σε ειδική μηνιαία εκδήλωση άλλο έναν υπουργό…

Στο Κρανίδι, παρουσία του Αντιπερειφερειάρχη Υγείας Σχοινοχωρίτη, ψεκάζονται όλοι οι χώροι  στους οποίους στεγάζονται πρόσφυγες, ενώ τους δίνεται και από ένα βιβλίο για το Γράμμο και το Βίτσι, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενσωμάτωσης τους στην Ελληνική Κοινωνία.

Ο Σιδέρης με το Γανώση, παρακολουθώντας κατ΄ εντολή Τατούλη, από τις Αδέρες όλα τα τεκταινόμενα ανακοινώνουν τη δημιουργίας ομάδας με Σομαλούς ποδοσφαιριστές.

Σπεύδουν αμέσως Μαλτέζος και Μαντζούνης και ανακοινώνουν την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα τη δημιουργία Γηπέδου Ποδοσφαίρου για τους πρόσφυγες.

Οι βουλευτές μας και πάλι κάνουν από μία επερώτηση στη Βουλή και παρίστανται σε όσες κοπές πίτας προλάβουν.

ΜΑΡΤΙΟΣ 

Έρχεται η Γιάννα στην Αργολίδα.Από εδώ ξεκινά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.
Η θαλαμηγός Μπουμπουλίνα, που τη μεταφέρει δένει στη νέα Μαρίνα Ναυπλίου.

Η οδός Μπουμπουλίνας λόγω βλάβης του ηλεκτροφωτισμού είναι σκοτεινή.

Ακούγονται μόνο στίχοι από τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν και συγκεκριμένα: 

Εκεί μέσα εκατοικούσες πικραμένη, εντροπαλή,
κι ένα στόμα εκαρτερούσες, «έλα πάλι», να σου πεί.
‘Αργειε νάλθει εκείνη η μέρα κι ήταν όλα σιωπηλά,
γιατί τά ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Δυστυχής! Παρηγορία μόνη σού έμενε να λές
περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.
Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει φιλελεύθερη λαλιά
το ένα εκτύπαε τ’ άλλο χέρι από την απελπισιά

Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της και ο Δήμαρχος Κωστούρος της δίνει μόνιμη θέση ελλιμενισμού.

Ο Αναγνωσταράς σε δήλωση του αναφέρει ότι η Μαρίνα είναι δικό του έργο, όπως ο Κλέαρχος και ο Κοντός επίσης.

Ο παπά – Λευτέρης την ενημερώνει ότι το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας είχε αναλάβει το catering στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Καποδίστρια. 

Στη συνέχεια επισκέπτεται το Άργος, όπου ο Καμπόσος την ανακηρύσσει απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της αναφέρει ότι είναι έτοιμος να επαναλάβει την Εντολή Κολοκοτρώνη προ της ελεύσεως Δράμαλη, όπου στο Αργολικό πεδίο  δηλητηρίασαν όλες τις πηγές και τα πηγάδια, έκαψαν τα σπαρτά και οτιδήποτε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τροφή, σε περίπτωση που ο Ζάεφ δώσει το όνομα Βουκεφάλας σε Σκοπιανό  Άλογο.

Οργισμένη αντίδραση Χειβιδόπουλου, γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα της επίσκεψης η αγαπημένη του Καρυά γνωστή και ως Κολοκοτρονίτσι.

Στην Παλαιά Επίδαυρο ο επόμενος σταθμός της θαλαμηγού Μπουμπουλίνας, όπου σε ειδική και πάλι εκδήλωση την τιμούν και την ενημερώνουν ότι θα δωρίσουν από Μάρμαρο Λυγουριού όσες πλάκες χρειαστεί η Γιάννα για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Η θαλαμηγός Μπουμπουλίνα δένει στην Ερμιόνη

Ο Δήμαρχος Γεωργόπουλος με δάκρυα στα μάτια την καλωσορίζει και της γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί κάτοικοι με Αρκαδική καταγωγή, όπως και ο σύζυγος της. Επίσης της χαρίζει τη νέα Lotion Καθαρισμού Προσώπου από τοπικό Ρόδι.

Ο Περιφερειάρχης Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Μαλτέζος και Σχοινοχωρίτης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Μαντζούνης ενοχλημένοι από την απαξία της Γιάννας ακυρώνουν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο του Βλαχόρραπτη Αρκαδίας, τόπου  καταγωγής της οικογένειας Αγγελόπουλου και επιβάλλουν πρόστιμο στα δύο πυρηνελαιουργεία, διότι δεν λειτούργησαν κατά την παραμονή της Γιάννας στο Ναύπλιο, ώστε να έχει ντουμανιαστεί και η Γιάννα από τον καπνό.

Ο Σιδέρης καταγγέλλει, κατ εντολή του Μεγάλου Πέτρου του Αρκάδα, την ανυπαρξία της Περιφερειακής αρχής και την απουσία ενός φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων πολιτικών Αργολίδας και των γηραιότερων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Οι βουλευτές μας κάνουν κοινή επερώτηση στη Βουλή, καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τις εκδηλώσεις και ζητούν άμεσα να συναντήσουν τη Γιάννα.

Ρισελιέ