ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ανοίγει τις πύλες του το Event Series του Ηarvard

Την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου και ώρα 7 μμ, στην αίθουσα διαλέξεων «Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη» του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Harvard, στο Ναύπλιο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με προσκεκλημένη ομιλήτρια τη Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, με θέμα: «Flora Graeca: Η ανακάλυψη της ελληνικής φύσης από τους Ευρωπαίους».

Με την ομιλία αυτή ξεκινά ο φετινός κύκλος της ετήσιας σειράς εκδηλώσεων του ΚΕΣ Events Series, ο οποίος για το 2020 φέρει τον γενικό τίτλο: «Ευτοπία, Δυστοπία, Ουτοπία: Η αισθητική και η πολιτική του περιβάλλοντος».

Ομιλία στο ΚΕΣ Χάρβαρντ: «Flora Graeca – Η ανακάλυψη της ελληνικής φύσης από τους Ευρωπαίους»

Σύντομη περίληψη της διάλεξης

Η σπάνια και πολύτιμη δεκάτομη έκδοση Flora Graeca του βρετανού JohnSibthorp, που ολοκληρώθηκε στην Οξφόρδη το 1840, αποτελεί την κορύφωση του ενδιαφέροντος πολλών Δυτικοευρωπαίων επιστημόνων για την ελληνική χλωρίδα. Η ομιλία θα εστιάσει σε φυσιοδίφες – περιηγητές του 17ου και 18ου αιώνα που έθεσαν τις βάσεις για την βοτανική επιστήμη στον ελληνικό χώρο την εποχή του Διαφωτισμού.