ΚοινωνίαΑρχείο

Στη Πελοπόννησο ο Πάπας Φραγκίσκος;

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί όπως όλα δείχνουν ο Πάπας Φραγκίσκος μέσα στο 2020, πιθανότατα τον Σεπτέμβρη. Αν και η έλευσή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, τα σενάρια για την επικείμενη έλευσή του στη χώρα μας δίνουν και παίρνουν σε sites θρησκευτικού περιεχομένου. 

Η επίσκεψή του φημολογείται πως θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλλίπων Καβάλας. Επίσης στο πρόγραμμά του λέγεται πως θα συμπεριληφθεί και η Πελοπόννησος. Συγκεκριμένα θα μεταβεί σε Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Αθήνα, Κόρινθο και σε Θεσσαλικές πόλεις. 

Την επικείμενη επίσκεψη του Ποντίφικα επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο τέως υπουργός Γεώργιος Καλαντζής κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Καβάλας, παρουσία και του Μητροπολίτη Φιλίππων Στεφάνου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος συνοδευόμενος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, θα ξεκινήσουν με τρένο από τους Τοξότες και θα φθάσουν στη Ν. Καρβάλη, όπου θα τους γίνει επίσημη υποδοχή από τις αρχές της πόλης και τον τοπικό ιεράρχη.