ΑθλητισμόςΑρχείο

Η Αργολίδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Tokyo 2020» θα υποδεχτεί η Αργολίδα στις 19 Μαρτίου, με δύο στάσεις διαδοχικά σε Μυκήνες και Ναύπλιο.

Συμφωνα με το πρόγραμμα η Ολυμπιακή Φλόγα που θα ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου από την Αρχαία Ολυμπία. Στην διαδρομή θα κάνει στάσεις στην Αμαλιάδα, στην Αρχαία Ήλιδα, στον Πύργο, ενώ στη Μεσσηνία θα περάσει από την Κυπαρισσία, την Πύλο και την Καλαμάτα. Στην Λακωνία θα περάσει από την Σπάρτη και τον Μυστρά για να συνεχίσει στην Αρκαδία και την Τρίπολη. Μετά θα κατευθυνθεί στην Αργολίδα και στις Μυκήνες και μετά στο Ναύπλιο όπου και θα καταλήξει έπειτα στο Παναθηναϊκό στάδιο, ως είθισται.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η πορεία της ιερής φλόγας επί ελληνικού εδάφους από την στιγμή που θα γίνει η αφή της, στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία έως και το τέλος της διαδρομής της στις 19 Μαρτίου στο Καλλιμάρμαρο.

Πλέον μένει να δούμε ποιοι θα επιλεχθούν ως λαμπαδηδρόμοι κατά το πέρασμα από την Αργολίδα. Να σημειωθεί πως στη Μεσσηνία ήδη έχουν ανακοινωθεί τα περισσότερα εκ των ονομάτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες και ώρες της διέλευσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι 32οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα λάβουν χώρα στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020.