ΆρθροΑρχείο

Ρισελιέ de Argolis – Ο Πολιτικός Καζαμίας για τον Απρίλη

Εχθές το βράδυ, ύστερα από το βραδινό περίπατο στη σκοτεινή οδό Μπουμπουλίνας, δέχτηκα τηλεφώνημα από το πνεύμα του  Αρμάν Ζαν ντυ Πλεσί, δούκα του Ρισελιέ και του Φρονσάκ.

Έξαλλος ο Δούκας μου έδωσε εντολή να αρχίσω να  δημοσιεύω  το δεύτερο τρίμηνο του πολιτικού καζαμία της Αργολίδας ανά μήνα και όχι τρίμηνο επειδή οι εξελίξεις προβλέπονται καταιγιστικές.

Δεν χρειάζεται βέβαια να επαναλάβω ότι ο Λουδοβίκος de Πεθερά θυσιάστηκε για τα μάτια μιας γάτας από τον Κυριάκο και δεν στέφθηκε διάδοχος του Προκόπη όπως επιθυμούσε και είχαμε προβλέψει στην δημοσίευση του πρώτου τριμήνου του πολιτικού καζαμία.

Απρίλιος – Πάσχα

Στο καθιερωμένο γεύμα στους δημοσιογράφους που παραθέτει τη Μεγάλη Παρασκευή ο Καμπόσος, λίγο πριν το Γαϊτάνο, ανακοινώνει τη πρόθεση του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το 2023 με σκοπό την ανανέωση ΤΟΥ ΓΗΡΑΣΜΈΝΟΥ  πολιτικού δυναμικού της Πελοποννήσου.    

Η Ρία μέσω του δορυφορικού τηλεφώνου της τηλεφωνεί μεταφέροντας την είδηση αμέσως στους:
Nίκα Παναγιώτη ο οποίος απαντά με το γνωστό αυστηρό , μοναρχικό και απολυταρχικό ύφος του «Κανείς δεν πρόκειται να με συνταξιοδοτήσει ενωρίς σε ηλικία 73 ετών».

Τατούλη Πέτρο, μέσω του Μπάρμπα Θύμιου. Ο Πέτρος εκφράζει τη στήριξη του ανταποδίδοντας τη στήριξη που του είχε δώσει ο Καμπόσος το  2010 και 2014 με Αντπεριφερειάρχη το Χειβιδόπουλο.

Σχοινοχωρίτη Δημήτρη ο οποίος καλεί αμέσως τον αδελφό του και αποφασίζουν για να μην κατηγορηθούν ως αποστάτες να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Δημήτρης και υποψήφιος Περιφερειακός ο Τάκης το 2023 και να ανταλλάξουν μόνο κλειδιά των κρατικών αυτοκινήτων.

Χειβιδόπουλο Τάσσο, ο οποίος ευρισκόμενος με τη Φώφη στο Ναύπλιο, τηλεφωνεί αμέσως στο κατάστημα που παραθέτει το γεύμα ο Καμπόσος και δεσμεύεται να το πληρώσει από τους Δρόμους Πολιτισμού.

Επίσης ο Τάσσος με ανάρτηση του ενημερώνει τους Αργείους ότι τη Μεγάλη Παρασκευή θα βρέχει καταρρακτωδώς στο Άργος, ώστε ο Γαϊτάνος να τραγουδήσει με ακροατήριο μόνο το Διολίτση και Σαρρή. Με αυτό το καίριο αντιπολιτευτικό χτύπημα καβαντζώνει τη Δημαρχία το 2023.

Στους Αντιδημάρχους Κρίγκο, Πετσέλη και Οικονόμου, τη γνωστή Αγία Τριάδα, για να προλάβουν να κανονίσουν τη διαδοχή πριν εκδηλώσουν ενδιαφέρον ο Μαλτέζος ή η Παναγιωτοπούλου.

Η πολιτευτής του Κινάλ Τάσαινα ανακοινώνει από το Κουτσοπόδι, ότι μόλις γίνει η Φώφη, η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός, η ίδια θα γίνει Γραμματέας Ισότητας και θα έχει υπό την εποπτεία της τη Σόνια για όσο τη διατηρήσει στο carfour ή αλλιώς πως το λένε εκείνο το…..κέντρο.

Στο Ναύπλιο, μιμούνται το έθιμο της Κέρκυρας με τα κανάτια, και στην οδό Μπουμπουλίνας πετάνε κανάτια μήπως και περάσει ο Γεραπετρίτης που εισηγήθηκε τη νέα Πρόεδρο στο Κυριάκο.

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου με δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι θα περάσει το Πάσχα παρέα με το Νούλη και τον Έντυ ως ένδειξη συμπαράστασης σε απροστάτευτους δημοτικούς συμβούλους.

Συγκινημένος ο Έντυ ανταποδίδει βάζοντας φωτογραφία του Κωστούρου ως δευτέρου στόχου στη καθιερωμένη σκοποβολή του Πάσχα για τον Ιούδα.

Σε αντιπερισπασμό ο Αναγνωσταράς ανεβαίνει στο ψαλτήρι δίπλα στο Ρούτουλα και αγοράζει αρνί από το Χέλι.

Ο Καραπαύλος προσφέρει γεύμα-VEGAN  στο Γηροκομείο.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ετοιμάζεται για την προσέλευση των Γιοτ.

Παραγγέλνει αναμνηστικά ενθύμια με έμβλημα τη «Γκλίτσα» τιμώντας έτσι τη Ναυπλιακή Ναυτοσύνη και τους Σταύρο Αυγουστόπουλο προηγούμενο πρόεδρο και Τάσο Ζαφείρη νυν πρόεδρο για την Ναυτική καταγωγή και παιδεία  τους.

Ο Δήμαρχος παράλληλα ανακοινώνει την διεξαγωγή Ναυτικής Εβδομάδας στο πρώην Δήμο Μιδέας με επίκεντρο το Χέλι.

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, έχοντας έλθει σε συμφωνία με το Θεωδορακίδη, αρχίζει δειλά δειλά να δηλώνει τη πρόθεση του για υποψήφιος Δήμαρχος το 2023 .

Πρώτη του δέσμευση η κατόπιν συμφωνίας με το Νούλη η εισαγωγή ως δεύτερης γλώσσας στα δημοτικά των Αρβανίτικων.

Ο Μαντζούνης ολοκληρώνει, με τις ευλογίες του Βαγγέλα και του Σχοινοχωρίτη, τη μετάλλαξη του και θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας-Νέας Δημοκρατίας.

Ο Σιδέρης επισκέπτεται τη Μόσχα και λαμβάνει τη στήριξη του Πούτιν για τις εκλογές στην ΕΠΣΑ.

Ο Νίκας για να στηρίξει το Μαντζούνη για πρόεδρο στην ΕΠΣΑ διατάσει το Μαλτέζο σπείρει όλα τα τσεράνια γήπεδα της Αργολίδας με μπαμπακόσπορο, για να μην τραυματίζονται οι ποδοσφαιριστές, και παράλληλα να εκγυμναστεί υπό τις οδηγίες του Γυμναστή Καμπόσου.

Ο Μέγας Πέτρος, δούκας του Καστριού, έρχεται στην Αργολίδα εκφράζει τη πλήρη στήριξη του στο Βασίλη και σε Αρκαδικό γλέντι κηρύσσει ανένδοτο αγώνα εναντίον του Μαντζούνη.

Ο Σιδέρης πείθεται να υποστηρίξει για πρόεδρο της ΝΟΔΕ τον Ζαχαριά που και πάλι είναι υποψήφιος ώστε να επαναληφθεί το σενάριο των προηγούμενων εκλογών 1+1 ΔΩΡΟ=ΜΗΔΕΝ.

Στην Επίδαυρο ο Εφέτης Γαλάνης, μετά τη φωτογραφία με Σαμαρά, δημοσιεύει φωτογραφία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Μάκη Βορίδη να ραντίζουν ελιές με γαλαζόπετρα only blue.

Τη στιγμή αποθανατίζει με τη φωτογραφική μηχανή του ο Γεώργιος ο Μακεδών, ενώ ο Πολύδωρος βλέπει για πρώτη φορά το Μάκη να κρατάει μάνικα και όχι τσεκούρι.

Στο δείπνο που ακολουθεί συμφωνείται στο νέο πατριωτικό κόμμα κομβικό ρόλο να καταλάβει ο Καμπόσος.

Ο Χρόνης επικοινωνεί με Μητσοτάκη και ζητά να μην γίνει ανασχηματισμός της Κυβέρνησης το 2020 για να μπορέσει να διοργανώσει τις μηνιαίες τιμητικές εκδηλώσεις για υπουργούς.

Παράλληλα με χαρά δέχεται την ανακήρυξη του αρνιού στη σούβλα ως ΠΟΠ προϊόντος του Λυγουριού και αναθέτει στον πατριώτη δημοσιογράφο Άκη την διεθνή προβολή του.

Στο Κρανίδι πατέρας και υιός Γεωργόπουλος φωτογραφίζονται με κοστούμια από τη μεγάλη γκαρνταρόμπα τους.

Επιπλέον ο Γεωργόπουλος έκπληκτος πληροφορείται ότι η νέα Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη κατάγεται από την Ερμιόνη και όχι από το Κατσίγκρι.

Ο Σφυρής σε απάντηση στο Γεωργόπουλο για τα χαμένα ανταλλακτικά προμηθεύεται από το Μερτύρη ανταλλακτικά και έτσι σπέρνει το διχασμό στο συνδυασμό του Γεωργόπουλου.

Οι βουλευτές πρωί Κυριακή των Βαΐων κόβουν την τελευταία πίτα, ενώ το προηγούμενο βράδυ παρέστησαν στους τελευταίους αποκριάτικους χορούς.

Ρισελιέ