ΠολιτισμόςΑρχείο

Ξαναζωντανεύει το όνειρο για τη δημιουργία Λυρικής Σκηνής στο Άργος

Το όνειρο του Άργους για τη δημιουργία Λυρικής Σκηνής μπορεί να γίνει πραγματικότητα χάρη σε μια δικαστική απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου.

Όπως ανακοίνωσε απόψε στο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος το δικαστήριο Πατρών αποφάσισε να δώσει πενταετή παράταση για την υλοποίηση της διαθήκης Κολιαλέξη.

Μετά από αυτή την δικαστική απόφαση ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό σε δύο κινήσεις. Η μία αφορά την εκποίηση της περιουσίας του ιδρύματος Κολιαλεξη και η δεύτερη τη μελέτη για την δημιουργία Λυρικής σκηνής στο Άργος που ήταν και προσωπικό όνειρο του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Παναγιώτη Κολιαλέξη.

Ο χώρος στον οποίο θα κατασκευαστεί η Λυρική Σκηνή, εφόσον προχωρήσουν και ολοκληρωθούν οι μελέτες, θα είναι δίπλα στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Μάλιστα στα σχέδια του Δήμου για τον πολιτισμό είναι και η δημιουργία δημοτικού κινηματογράφου, όπως επίσης αποκάλυψε ο δήμαρχος κατά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.