ΡεπορτάζΑρχείο

Κληρώνει ξανά για πρόσφυγες σε Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Μεσσήνη. 500 έως και 2.000 άτομα σε κάθε περιοχή

20 νέες δομές σε οκτώ περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Πελοπόννησος, προσανατολίζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση, για να ανακουφίσει τα νησιά του Αιγαίου.

Ουσιαστικά προσανατολίζεται στο διπλασιασμό των θέσεων φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Σπάρτη μπαίνουν ξανά στο σχεδιασμό, εξαιρουμένης της Μεσσηνίας, η οποία προς το παρόν μένει εκτός. Ήδη λειτουργεί δομή και στην Κορινθία, όπως είναι γνωστό. Οι νέες δομές θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία.

Για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, οι τέσσερις στην Πελοπόννησο. Το μυστικό σχέδιο για 4500 πρόσφυγες στην Πελοπόννησο που είχε αποκαλύψει από τισ 7 Σεπτέμβρη 2019 ο anagnostis.org ξαναέρχεται στην επιφάνεια.

Επίσης στο τραπέζι της συζήτησης θα είναι ακόμα δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).

Σύμφωνα με τη Real News, που αποκαλύπτει το θέμα αυτό, θα πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων.

Βασική παράμετρος για την απόφαση που θα ληφθεί, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κεντρικός στόχος ο τερματισμός της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου.