ΕυρώπηΑρχείο

Το παράπονο του Κυμπουρόπουλου για το Ναύπλιο (Vid)

Τα σκαλοπάτια στα πεζοδρόμια του Ναυπλίου έφερε ως παράδειγμα των προβλημάτων με την προσβασιμότητα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή 24 Hours Europe της Ιωάννας Δεμεντή, που συμμετείχε και ο εκδότης του anagnostis.org Άκης Γκάτζιος, ο ευρωβουλευτής που κατάγεται από την Πρόνοια, έφερε ως παράδειγμα μη ελέγχου των έργων σχετικά με την προσβασιμότητα, τα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν προ εξαετίας στο Ναύπλιο, τονίζοντας: 

«Όπως ξέρετε κατάγομαι από το Ναύπλιο. Έξω από το σπίτι μου, μια εξαετία πίσω, τα πεζοδρόμια ήταν προσβάσιμα. Για κάποιο λόγο ο δήμαρχος αποφάσισε να τα κάνει με σκαλοπάτια. Ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί».

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Ο ευρωβουλευτής μιλάει για Ελληνικό φαινόμενο, τονίζοντας ότι «Δεν υπάρχει έλεγχος. Δεν υπάρχει διαδικασία του κάνω κάτι, χτίζω κάτι και ελέγχω αν αυτό που έχω κάνει γίνεται με τις σωστές προδιαγραφές. Αν μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό θα έχουμε κάνει πολλά βήματα».

Το παράπονο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου άκουγε και ο Κύπριος ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή και με αφορμή το παράδειγμα του Ναυπλίου, αναφέρει τί γίνεται στην Κύπρο.