ΚοινωνίαΑρχείο

Έλεγχος στα περιουσιακά των τροφίμων για την εισφορά τους στο Γηροκομείου Ναυπλίου

Κατά περίπτωση θα εξετάζεται από το διοικητικό συμβούλιο, τι θα πληρώνει κάθε τρόφιμος στο Γηροκομείο Ναυπλίου, χωρίς να θεσπιστούν κριτήρια, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα Κώστα Καράπαυλου.

Διαφωνώντας ως προς τη συγκεκριμένη απόφαση, ο κος Καράπαυλος δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα να ψάχνουμε τώρα εκ των υστέρων προσωπικά και οικονομικά στοιχεία των τροφίμων που δεν πληρώνουν ή πληρώνουν ελάχιστα. Δεν θέλω να το πράξω, αλλά ούτε θέλω να βάλω το επόμενο ΔΣ να ψάχνει εάν εμείς θα είμαστε δίκαιοι για την κατά περίπτωση και άνευ κριτηρίων ορισμό διαφορετικών τροφείων για κάθε γέροντα».

Ο γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει συγκεκριμένο έγγραφο που θα αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργήσει αυτή η απόφαση, ακριβώς ίδια προβλήματα με αυτά που επί χρόνια έχουν δημιουργηθεί, όπως τονίζει. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση για το ποια θα είναι τα κριτήρια αυτά.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία έγινε παρουσία του δημάρχου Ναυπλιέων, ψηφίστηκε επίσης ομόφωνα η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΔΟΚΟΙΠΑΝ και του Οίκου Ευγηρίας Πρόνοια «Μαρία Ράδου», η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών στην Πάτρα.

Τέλος, συζητήθηκαν οι λήξεις συμβάσεων προσωπικού και συνεργατών, η μισθοδοσία του προσωπικού και ο Προϋπολογισμός του 2020.