ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στο φιλότιμο ποντάρει ο δήμος για το κουβάλημα των σκουπιδιών στην Παλιά Πόλη

Το facebook επέλεξε ο δήμος Ναυπλιέων για να παραινέσει τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους αντί για την Αμαλίας, στους σκουπιδοτενεκέδες που βρίσκονται στην Πολυζωίδου και στη γωνία Φλέσσα και Συγγρού.

Οι κάδοι απορριμμάτων από την οδό Αμαλίας εξαφανίστηκαν εδώ και καιρό. Παρόλα αυτά πολλοί επιλέγουν να αφήνουν τα βράδια τις σακούλες των σκουπιδιών τους στο πεζοδρόμιο της Αμαλίας. Αυτό προσπαθεί να το σταματήσει ο δήμος ποντάροντας στο φιλότιμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση για τα σκουπίδια, που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκρτυο:

«Το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου είναι ίσως το καλύτερα διατηρημένο ιστορικό κέντρο της Ελλάδας. Πρέπει να προστατευθεί πρώτα από εμάς τους ίδιους.

Πριν από ενάμιση χρόνο αφαιρέθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων από την οδό Αμαλίας. Τον κεντρικό δρόμο του ιστορικού κέντρου.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες μπορούν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν από τους κάδους στην οδό Πολυζωίδου και στη γωνία Φλέσσα και Συγγρού. Αρκεί να θέλουν την πόλη μας πιο καθαρή.

Το να πετάω τα σκουπίδια όπου βρω γιατί έτσι με βολεύει σίγουρα δεν ταιριάζει στον άνθρωπο που μένει στο Δήμο Ναυπλιέων το 2020. Η πρόκληση είναι όλων μας αρκεί να θέλουμε. Δεν είναι υπέροχη; Κρατήστε τη έτσι»,

καταλήγει η διαδικτυακή ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται από την παραπάνω φωτογραφία.