ΡεπορτάζΑρχείο

Τραγωδία στο Τολό: Έφυγε με καλό καιρό – Ο γιος του ψαρά είδε την βάρκα να εξαφανίζεται

Υπό το βλέμμα του γιου του χάθηκε η ξύλινη βάρκα με τον 56χρονο ερασιτέχνη ψαρά στο Τολό ο οποίος τελικά ανεσύρθη νεκρός από σκάφος του λιμεναρχείου Ναυπλίου.

Ο άτυχος άνδρας έφυγε με καλό καιρό από το Τολό με κατεύθυνση τη νησίδα Πλατειά αλλά στην πορεία έπιασε μπουρίνι και επιχείρησε να επιστρέψει πίσω. Ο γιος του παρακολουθούσε από την ξηρά την βάρκα να επιστρέφει όταν ξαφνικά χάθηκε από τα μάτια του.

Ο ψαράς μόλις είδε το μπουρίνι να τον πλησιάζει τηλεφώνησε στο γιό του και ξεκίνησε να επιστρέφει. Εκείνος έσπευσε στο λιμάνι για να περιμένει τον πατέρα του. Καθώς περνούσε η ώρα έβλεπε την βάρκα από μακριά, μέχρι που κάποια στιγμή εξαφανίστηκε

Ανησύχησε. Τηλεφώνησε στον πατέρα του και το τηλέφωνο δεν απαντούσε. Υπέθεσε ότι συνέβη ατύχημα -ενδεχομένως και βύθιση του σκάφους.

Αμέσως ειδοποιεί το λιμεναρχείο το οποίο ξεκινά συντονισμένη επιχείρηση με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα, υπό την εποπτεία του λιμενάρχη Ναυπλίου Παναγιώτη Κοντού.

Η επιχείρηση διήρκεσε όλη τη νύχτα με δυσμενείς συνθήκες καθώς έπνεαν ολοένα και πιο ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Τελικά περί τις 8 το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε να επιπλέει η σορός του άτυχου ψαρά, μεταξύ Τολού και Κάντιας, όχι όμως και η ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε.

Από αύριο, καιρού επιτρέποντος θα ξεκινήσουν εκ νέου έρευνες για να εντοπιστεί και η βάρκα, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να δωθούν απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας.

Παναγιώτης Κοντός
Φώτο: Ο λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός.

Το Λιμενικό Σώμα στην ανακοίνωση του για το περιστατικό αναφέρει:

«Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Παράλιου Άστρους, Σπετσών και Πορτοχελίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι 56χρονος, είχε μεταβεί για διενέργεια αλιείας με το ερασιτεχνικό σκάφος “ΑΝΝΑ” Λ.Ν. 2097 στη θαλάσσια περιοχή ν.”ΠΛΑΤΕΙΑΣ” Αργολικού κόλπου και αγνοείται.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του, στην οποία συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τέσσερα ιδιωτικά σκάφη, ρυμουλκό, δύο παραπλέοντα σκάφη, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πέντε περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ανωτέρω εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. “ΠΛΑΤΕΙΑΣ” και μεταφέρθηκε στη περιοχή “ΚΑΝΤΙΑΣ” Ναυπλίου, απ’όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».