ΡεπορτάζΑρχείο

Ασυνείδητος δημότης πέταξε μπάζα στον κάδο και τον κατέστρεψε

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι του δήμου, όταν αντίκρισαν αυτό το θέαμα. Υλικά κατεδάφισης (μπάζα) μέσα σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων!

Ασυνείδητος δημότης πέταξε μπάζα στον κάδο και τον κατέστρεψε

Πρόκειται για υπόγειο κάδο που βρίσκεται απέναντι από το Κοιμητήριο της Καλαμάτας. Λόγω του βάρους των συγκεκριμένων αποβλήτων, στάθηκε αδύνατο να σηκωθεί ο εσωτερικός πολυεστερικός κάδος με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο δήμος να σπάσει τμήμα της υπέργειας κατασκευής, με αποτέλεσμα να καταστραφεί και να καταστραφεί ο εσωτερικός κάδος.

Ο δήμος Καλαμάτας ενημερώνει τους δημότες μας ότι απαγορεύεται ρητά η απόρριψη Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων σε οποιονδήποτε κάδο σύμμεικτων ή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας. Η παράβαση των Κανονισμών οδηγεί σε διοικητικές κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα.

Ασυνείδητος δημότης πέταξε μπάζα στον κάδο και τον κατέστρεψε

Η διαχείριση αυτού του είδους απορριμμάτων πραγματοποιείται με την τοποθέτηση ειδικού κάδου, έπειτα από σχετική άδεια του Δήμου, εφόσον θα καταλάβει κοινόχρηστο χώρο και την διάθεσή τους στη συνέχεια από τοπικό συλλογέα σε μια από τις αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας Α.Ε.Κ.Κ. που βρίσκονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας.