ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μπορούμε να πάμε σε μια ενιαία διοικητικά και γεωγραφικά Πελοπόννησο;

Την άποψη περί ενιαίας Πελοποννήσου, διοικητικά και γεωγραφικά, εξέφρασε κατά την διάρκεια της ημερίδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας RouteLab, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, με το κυβερνητικό στέλεχος να δηλώνει συγκεκριμένα:

«Εχει φτάσει η στιγμή που πρέπει να διορθωθεί η ανορθογραφία η οποία υπάρχει μεταξύ διοικητικής και γεωγραφικής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είμαι από αυτούς που λένε ότι η διοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να ταυτίζεται με την γεωγραφική περιφέρεια, καθώς αυτό λύνει ουσιαστικά ζητήματα που έχει η Πελοπόννησος, όπως τα απορρίμματα, η συντήρηση των οδικών δικτύων, η τουριστική πολιτική, ο πολιτισμός».

Απαντώντας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας διαφώνησε εκφράζοντας την άποψη ότι το εν λόγω θέμα δεν είναι το πρωτεύον:

«Δεν μπορούμε να πάμε σε μια ενιαία Περιφέρεια, διότι η Πάτρα γίνεται μια ενιαία πόλη με τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι… Πού θα πάει η Αιτωλοακαρνανία; Αλλωστε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά σε μια συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ζητήματα που είναι κοινά, όπως η μεσογειακή διατροφή, ο τουρισμός και άλλα».

«Ας υποστηριχθεί, εν τέλει, η Τρίπολη, μια περιοχή που έχει υποστεί μεγάλο κραδασμό από την κρίση τόσων χρόνων, μια περιοχή που πάντα ήταν διοικητικό κέντρο» κατέληξε ο Π. Νίκας.