ΚοινωνίαΑρχείο

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Φιλιππόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 86 ετών, ο Μεσσήνιος πρώην βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος Πύλου Θανάσης Φιλιππόπουλος.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο Θανάσης Φιλιππόπουλος γεννήθηκε το 1934 στο Κορυφάσιο Μεσσηνίας. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο υπήρξε βουλευτής Μεσσηνίας από το 1977 μέχρι το 1993.

Κινητοποιήθηκε για την κατασκευή του νοσοκομείου μετά τον σεισμό του 1986 ζητώντας τη συνδρομή Μεσσηνίων που ζούσαν στο εξωτερικό. Διετέλεσε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Φεβρουάριο του 1987 μέχρι τον Μάρτιο του 1989.

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη στις 3:30 μ.μ. στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Πύλο.

Θαβνάσης Φιλιππόπουλος

Συλληπητήρια της Φώφης Γεννηματά

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε την λύπη της για το θάνατο του Θανάση Φιλιππόπουλου:

«Με μεγάλη μας θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν δικό μας άνθρωπο, τον Θανάση Φιλιππόπουλο.Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια και περίσσια εργατικότητα, γνωρίζοντας την αγάπη του κόσμου αλλά και τον σεβασμό όλων, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης.

Άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ένα νοσοκομείο για την ανέγερση του οποίου έδωσε ο ίδιος τον δικό του αγώνα ως υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1986.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό και θα τιμούμε τη μνήμη του όπως του αξίζει.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Φωτογραφία: kalamatajournal.gr