ΑθλητισμόςΑρχείο

Ο Ναυπλιώτης ποδηλάτης που διέσχισε τις ΗΠΑ συγκεντρώνοντας χρήματα για νέους Έλληνες αθλητές

Ένας “φτωχός και μόνος” ποδηλάτης, ο Γιώργος Καρμοκόλιας παράτησε τη δουλειά του στον κολοσσό της πληροφορικής για να αφοσιωθεί στο όνειρό του, στο ποδήλατό του!   Ο ομογενής Πελοποννήσιος, με γονείς από την Πάτρα και το Ναύπλιο θυσίασε την καριέρα του για τις ορθοπεταλιές και τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση Ελλήνων αθλητών. 

Βαθιά επηρεασμένος από τις ιστορίες της Κορακάκη, του Πετρούνια και του Αντετοκούμπο, ο Γιώργος σκέφτηκε ότι θα μπορούσε χρησιμοποιώντας το ποδήλατό του να καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα για να ενισχύσει Έλληνες αθλητές που προσπαθούν μόνοι χωρίς μέσα, ανώνυμοι για να πετύχουν τα όνειρά τους.  

Ο Γ. Καρμοκόλιας διέσχισε 4.600 στις ΗΠΑ συγκεντρώνοντας χρήματα για Έλληνες αθλητές.

Ξεκίνησε τη μεγάλη ποδηλατάδα του που τον έφερει από το Σαν Φραντζίσκο στην Ουάσιγκτον σε 2,5 μήνες το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2019. Οι εισφορές από τους υποστηρικτές και χορηγούς του δόθηκαν μέχρι το τελευταίο σεντς σε πέντε Ελληνίδες πρωταθλήτριες.

Όπως λέει ο ίδιος στο Έθνος: «Η αλήθεια είναι πως περίμενα να μαζέψω περισσότερα χρήματα αλλά ακόμα είναι αρχή. Οσα χρήματα μάζεψα αποφάσισα να τα μοιράσω σε πέντε αθλήτριες. Δεν ήταν πολλά χρήματα αλλά ήταν μία συμβολική κίνηση για τους δώσω κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσουν. Πρόκειται για τη Βάρβαρα Φασόη, την Ελένη Καλατζή, Αργυρώ Μυλάκη από την ποδηλασία, την Εβελίνα Μαυρομμάτη από την πυγμαχία και την Αγγελική Σκαρλέτου από την ιστιοσανίδα. Πρέπει να ξέρετε πως ο αθλητής και η αθλήτρια δεν είναι πρόσφυγας, ούτε μετανάστης. Είναι άτομα με μεγάλες ευαισθησίες, έχουν μεγάλες ανάγκες και με την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να προσφέρουν πολλαπλάσια στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας συνολικά».

Ο νέος στόχος του Γιώργου θα λάβει χώρα εντός ελληνικού εδάφους αφού θα ξεκινήσει με το ποδήλατό του από τη Θεσσαλονίκη για να καταλήξει στο Ναύπλιο, από όπου κατάγεται η μητέρα του. Ο αθλητής περιγράφει τα σχέδιά του λέγοντας: «Σχεδιάζω να αρχίσω από τη Θεσσαλονίκη και να περάσω από Καστοριά, Γιάννενα, Άρτα, Αγρίνιο, Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη και να καταλήξω στο σπίτι της γιαγιάς στο Ναύπλιο.

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μαζέψω περισσότερες δωρεές για τους ανθρώπους στην Ελλάδα που το έχουν ανάγκη. Θέλω να δείξω σε όλους και εδώ στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουρισμός».

Ο Γιώργος στο αγαπημένο του Ναύπλιο.

Όπως ο ίδιος παραδέχεται ο στόχος της ζωής του δεν είναι να γίνει πρωταθλητής, αλλά να διοργανώνει εκδηλώσεις, αγώνες και επίπονες προσπάθειες πέρα από τα ανθρώπινα όρια για να προσεκλύει υποστηρικτές. «Δεν είμαι αθλητής», λέει «δεν πάω για πρωταθλητισμό, δεν κυνηγάω επιδόσεις και χρόνους αλλά θέλω να περάσω τα δυνατά κοινωνικά και φιλανθρωπικά μηνύματα που μπορούν να διαπεράσουν άμεσα την κοινωνία μας μέσα από τον αθλητισμό.

Φυσικά η αγάπη μου για την Ελλάδα είναι καταλυτική. Η πατρίδα μου και η αγάπη που τρέφω για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι πηγή έμπνευσης και ζωής για μένα. Στο μέλλον θα επιδιώξω και κάποια προσπάθεια στη νησιωτική Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσω τους πρόσφυγες, τους μετανάστες αλλά και τις ακριτικές περιοχές όπως τα μικρά χωριά της Κρήτης που όπως μαθαίνω τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους ή κάνουν μαθήματα στο σχολείο μέσα σε δύσκολες συνθήκες».