ΠολιτικήΑρχείο

Κόρινθος-Ναύπλιο μέσα στο 2021

Την πολιτική βούληση να ξαναβάλουν το τρένο στις ράγες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργός Υποδομών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο χθες 11 Φεβρουαρίου 2020. Στόχος είναι μέσα στο 2021 να λειτουργήσει δρομολόγιο στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο.

Μάλιστα αυτή την ώρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δίνει συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη για αυτό το θέμα.

Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, επισημάνθηκε ότι άμεσα ξεκινούν οι τεχνικές εργασίες για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης να δοθεί στην Περιφέρεια, μέσα στο επόμενο δίμηνο, η ανενεργή γραμμή Κόρινθος – Δερβένι για καθαρισμό και αξιοποίηση, ενώ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι σύντομα θα φύγουν τα βαγόνια που παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.