ΕκδηλώσειςΑρχείο

Αρχίζουν τα προεόρτια του 2021 στην Καλαμάτα

Έτοιμη εμφανίζεται η πόλη της Καλαμάτας να ανοίξει τον κύκλο των εορτασμών για τα 200 χρόνια του νεοελληνικού Κράτους. Ο μήνας Μάρτιος είναι γεμάτος από εκδηλώσεις – προεόρτια του μεγάλου εορτασμού που θα ολοκληρωθεί του χρόνου. 

Οι φετινές εκδηλώσεις υπό το γενικό τίτλο «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» ήταν το αντικείμενο ενημέρωσης από το δήμαρχο της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η συνεργασία για την προετοιμασία των εκδηλώσεων έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και για το σύνολο των δράσεων που προγραμματίζονται έχει ενημερωθεί η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Μάλιστα ο δήμαρχος τόνισε ότι η κ. Αγγελοπούλου έδειξε εντυπωσιασμένη από τη δουλειά που γίνεται στην Καλαμάτα και υποσχέθηκε να βρεθεί η ίδια στην πόλη για καλύτερη και πληρέστερη συνεργασία. 

Στη συνάντηση ενημέρωσης εκτός του δημάρχου Καλαμάτας παρόντες ήταν και οι διευθυντές σχολών της «Φάρις» που θα συμμετάσχουν, καθώς και οι άνθρωποι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που δουλεύουν εδώ και καιρό για το πρόγραμμα. 
Ο συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος του Ιδρύματος, Νίκος Ζαχαριάς, αναφέρθηκε στο πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί τον προσεχή Μάρτιο και τόνισε ότι η Καλαμάτα πρωτοπορεί, αφού είναι η μοναδική πόλη που από φέτος θα γίνουν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Όπως εξήγησαν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων φορέων οι εκδήλωσεις θα είναι πολύπλευρες και πολυποίκιλες και κοινός στόχος είναι να μείνει κάτι σημαντικό στην πόλη. Θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, διαγωνισμοί ζωγραφικής με θέμα το 1821, ημερίδες, ακόμη και βιωματικά παιχνίδια για τα παιδιά!