ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Διαλυμένα αυτοκίνητα με αίματα μέσα, μπροστά στα μάτια νηπίων στο Ναύπλιο

Ένα δημοτικό οικόπεδο που προορίζεται για Παιδικός Σταθμός και ένα άλλο που προορίζεται για παιδική χαρά στο Ναύπλιο έχουν καταντήσει νεκροταφείο αυτοκινήτων. Και μάλιστα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών αφού ακριβώς δίπλα λειτουργεί νηπιαγωγείο της πόλης. 

Με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου έκανε το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, δεκτή την εισήγηση της τοπικής παράταξης “Ανάπλι εμπρός!”, για να προστατευθούν τα δημοτικά ακίνητα μπροστά από την Αστυνομία στην περιοχή Ροδίου από αυτό το αίσχος που συμβαίνει εδώ και καιρό.

Νεκροταφείο αυτοκινήτων στο Ναύπλιο

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης “Ανάπλι εμπρός!”:

«Τρακαρισμένα αυτοκίνητα, κάποια με αίματα μέσα, αυτοκίνητο καμένο που έχει χρησιμοποιηθεί για παραβίαση ATM, άλλα κατασχεμένα, όλα εκεί στα σημεία που θα έπρεπε τα μικρά παιδάκια να παίρνουν τις πρώτες γνώσεις τους και να κάνουν τις πρώτες ομαδικές δραστηριότητες και εκεί που θα έπρεπε να παίζουν σε μια ωραία παιδική χαρά.

Μια ντροπή για την πόλη.

Πληροφορηθήκαμε χθες από αρμόδια χείλη ότι τα αυτοκίνητα αυτά δεν αφορούν μόνον τρακαρίσματα για τα οποία αρμόδια είναι η Τροχαία Ναυπλίου, αλλά εκεί τα μεταφέρει και η Τροχαία Αργους και το Τελωνείο.

Μία ντροπή.

Διότι ακριβώς δίπλα λειτουργεί  Νηπιαγωγείο της πόλης και όλα αυτά που συμβαίνουν είναι οι οπτικές παραστάσεις των μικρών μαθητών της προσχολικής αγωγής. Και ίσως και μια επικίνδυνη για αυτά κατάσταση.

Με μία φωνή το Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου διατράνωσε την θέση του να απομακρυνθούν τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα, να αρθεί η προσβολή στα δημοτικά ακίνητα, να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την κατασκευή της παιδικής χαράς, να γίνει πεζόδρομος ο δρόμος που περνάει μπροστά από το Νηπιαγωγείο, ακριβώς όπως προβλέπεται στο σχέδιο πόλης.

Όταν οι διχαστικές φωνές μπαίνουν στην άκρη και παραμερίζονται, πολλά μπορούν να γίνουν.

Ασχοληθήκαμε αρχικά με θέματα που ήρθαν επιτακτικά στην επικαιρότητα όπως ο Γύρος της Αρβανιτιάς με την πτώση των βράχων, το γηροκομείο που δεν βλέπαμε φως στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του, την κατασκευή  ενός νέου  πολιτιστικού Κέντρου, που κάθε μέρα που δεν κάνουμε κάτι πάει πιο πίσω την εύρεση λύσης στην στέγη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων  της πόλης μας, με την διάσωση των σπουδαίων μνημείων γιατί κατέρρεαν, και με άλλα θέματα που ήταν  εκτός των δυσκολιών της καθημερινότητας του δημότη. Εξακολουθούσαμε όμως να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά σε όλα τα προβλήματα στις γειτονιές και ξεκινάμε και γι αυτά να δρούμε αναλόγως.

Ομολογούμε ότι είναι πολύ δύσκολα να ασχοληθούμε με τα πάντα. Είναι πολλά και μεγάλα τα προβλήματα. Ερασιτέχνες είμαστε, το μεράκι για την πόλη και την κοινωνία εκφράζουμε.

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν  να δούμε  και τα κατ΄ιδίαν προβλήματα στις γειτονιές.  Να αναμένετε. Αλλά ζητάμε και την δικιά σας συμμετοχή. Δεν απαντάμε σε διχαστικές ανακοινώσεις. Η πόλη και η κοινωνία μας ενδιαφέρει».