ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σε Κιάτο και Κόρινθο τα περισσότερα λεφτά

Με επίκεντρο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε Κιάτο, Κόρινθο και Τρίπολη, εγκρίθηκαν από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σημαντικά έργα αστικής ανάπλασης ύψους 2.118.496 ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας για τη βελτίωση της πορείας του ΠΕΠ Πελοποννήσου, ο οποίος αποδίδει. Ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως απολύτως υπεύθυνοι για την πορεία των έργων ΕΣΠΑ είναι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες σε κάθε νομό και επεσήμανε ότι όσα έργα δεν προχωρούν για οποιοδήποτε λόγο θα απεντάσσονται οριστικά. 

Τη μερίδα του λέοντος από τις χρηματοδοτήσεις που ανακοινώθηκαν έχει το Κιάτο, ο δήμος Σικυωνίων δηλαδή, αφού το έργο του έχει προϋπολογισμό 963.496€ και αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και στις καθέτους της καθώς και επί της οδού Φιλύρα και στις καθέτους της.

Το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο παίρνει η Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων, με έργο προϋπολογισμού 720.000€ που αφορά στην ανάπλαση πλατείας 2.100 τ.μ. και 2.650 τ.μ. στην περιοχή Μπαθαρίστρα και 1.500 τ.μ. στην περιοχή Αγίου Γεωργίου.

Τέλος στην Τρίπολη, καταλήγουν 435.000€ τα οποία αφορούν στην ανάπλαση της πλατείας στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη.