ΚοινωνίαΑρχείο

Η Μεσσήνη θρηνεί για την Δημουλά

Την Κική Δημουλά αποχαιρετά με το δικό του τρόπο ο Δήμος Μεσσήνης, αποτίοντας φόρο τιμής στην ακαδημαϊκό και πολυβραβευμένη ποιήτρια.  Η Κική Δημουλά με καταγωγή από την Μεσσήνη, είχε ανακηρυχθεί επίτιμη δημότισσα του δήμου Μεσσήνης το Σεπτέμβριο του 2012  και της είχε επιδοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, σε ένδειξη πένθους και ως ελάχιστο φόρο τιμής, προχώρησε ομόφωνα την έκδοση  ψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο αποφάσισε: 

  •  Να εκφράσει προς την οικογένεια της εκλιπούσας την ανείπωτη και βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
  •  Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
  • Να παραστεί ο Δήμαρχος Μεσσήνης στην εξόδιο ακολουθία.

Σήμερα Δημοσία Δαπάνη η Κηδεία

Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 4:00 το απόγευμα θα τελεστεί η εξόδιο ακολουθία για την Κική Δημουλά. Σημειώνεται ότι, έπειτα από ανακοίνωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμου, Λίνας Μενδώνη, η κηδεία της ποιήτριας θα διεξαχθεί δημοσία δαπάνη. 

Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ενώ παράλληλα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να ενισχύσουν:
Στέγη Γερόντων, Άγιος Νεκτάριος, Αγία Παρασκευή
Εθνική Τράπεζα: GR 6801 10 18 000000 180 5580 2856