ΚόσμοςΑρχείο

Τα θαλάσσωσαν οι Ιταλοί με τον κορωνοϊό

Εφτά νεκροί, 229 καταγεγραμμένα κρούσματα, πανικός, σύγχυση, άδεια ράφια στα Σούπερ Μάρκετ, φόβος και ταραχή. Όλα αυτά εξαιτίας της πλημμελούς τήρησης του πρωτοκόλλου σε ένα νοσοκομείο της Ιταλίας. 

Η γειτονική χώρα ζει στους ρυθμούς του κορωνοϊού καθώς εξελίσσεται σε μια από τις σημαντικότερες εστίες του κόσμου, και όλα αυτά γιατί όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας “ο κοροναϊός εξαπλώθηκε και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο”.

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρή καραντίνα σε τουλάχιστον 10 πόλεις στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, με τον περιορισμό να επηρεάζει περισσότερους από 50.000 πολίτες οι οποίοι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τις περιοχές στις οποίες έχουν εκδηλωθεί κρούσματα. Η πλειοψηφία των πόλεων που είναι σε καραντίνα βρίσκονται νότια του Μιλάνου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες περιφέρειες αντιπροσωπεύουν το 30% της οικονομικής παραγωγής της Ιταλίας.