ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ξεκάθαρος ο Νίκας για το Στρατόπεδο της Τρίπολης

Με σαφήνεια προσδιόρισε το πλαίσιο στο οποίο κινείται η υπόθεση του στρατοπέδου της Τρίπολης, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Απαντώντας σε σχετική επερώτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση, παρά μόνον κινητικότητα για το θέμα. 

Ο κ. Γιαννακούρας είχε θέσει στην επερώτησή του συγκεκριμένα ερωτήματα στον Περιφερειάρχη για την παραχώρηση του στρατοπέδου, ενώ επεσήμανε ότι για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση είναι απαραίτητο να συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, επειδή το στρατόπεδο είναι ενεργό και η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από το Συμβούλιο Άμυνας. 

Ο κ. Νίκας στην απάντησή του σημείωσε ότι καταλαβαινει την αγωνία των τοπικών κοινωνιών να μην κλείσουν τα στρατόπεδα αλλά όπως τόνισε, οι αποφάσεις δεν παίρνονται στην Περιφέρεια ή τους Δήμους αλλά σε κεντρικό επίπεδο. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον αρχηγό του ΓΕΣ που είχε στα Φιλιατρά και ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι ο φάκελος του Στρατοπέδου της Τρίπολης έχει περάσει από το γραφείο του με τη σύμφωνη γνώμη του. 

Τέλος, εξέφρασε την ευχή και επιθυμία του, το στρατόπεδο της Τρίπολης να χρησιμοποιηθεί τελικά για Διοικητήριο και όχι για κάτι άλλο.