ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κορωνοϊός. Κραυγή αγωνίας για εντατικές (ΜΕΘ), από Νίκα (Vid)

Μόνο 20 είναι οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας όλων των νοσοκομείων της Πελοποννήσου, αριθμός πολύ μικρός για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε μια κραυγή αγωνίας από το Ναύπλιο, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο κος Νίκας παρότι συνέστησε προς τους κατοίκους ψυχραιμία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις δομές υγείας στην Πελοπόννησο, μίλησε για απαράδεκτο κράτος και για απαράδεκτο γεγονός όπου με κομματικές διαδικασίες στελεχώνονται νοσοκομεία.

«Πρέπει να τελειώσει επιτέλους η εποχή της κομματοκρατίας που όποιος είχε μπάρμπα στην Κορώνη και είχε γύρω του ισχυρούς αναλάμβανε τα ζητήματα των νοσοκομείων. Να τελειώνουμε τους κομισάριους»,

τόνισε ο περιφερειάρχης.

Είπε χαρακτηριστικά ο κος Νίκας:

«Ο κορωνοϊός να μην γίνει παρανοοϊός, δηλαδή να μην υπερβάλουμε. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών και του κέντρου αναφοράς. Να μην κάνουμε όλοι τους έξυπνους».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας σε όλη την περιφέρεια τόνισε:

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου από άποψη υγείας δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δηλαδή όταν έχουμε γύρω στα 20 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλα μας τα νοσοκομεία, προφανώς καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν είναι κάτι αισιόδοξο. Όμως έχω την ελπίδα  στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο είναι άριστο και έχει ανταποκριθεί πολλές φορές σε μεγάλες δυσκολίες και τα όποια προβλήματα θα υπάρχουν πρέπει να τα ξεπεράσουμε.
Σε αυτό το απαράδεκτο κράτος που ζούμε η περιφέρεια και οι δήμοι μόνο εισφέρουν για τη λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτό το απαράδεκτο γεγονός με κομματικές διαδικασίες να στελεχώνονται νοσοκομεία και η τοπική κοινωνία να μην έχει λόγο στη διοίκηση των νοσοκομείων παρά μόνο να πληρώνει είναι απαράδεκτο. Πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να είμαστε μέσα στη διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων. Πρέπει να τελειώσει επιτέλους η εποχή της κομματοκρατίας που όποιος είχε μπάρμπα στην Κορώνη και είχε γύρω του ισχυρούς αναλάμβανε τα ζητήματα των νοσοκομείων. Να τελειώνουμε τους κομισάριους».