ΆρθροΑρχείο

Μπράβο Αργεί-ες,οι. Μπράβο Άνθρωποι

ΌΣΟ ΚΙ αν τα διχαστικά λόγια που κατά καιρούς ακούγονται προκειμένου κάποιοι να γίνουν τζάμπα μάγκες, άλλοτε πουλώντας Μακεδονωσύνη και άλλοτε Εβρωσύνη, στο Άργος θα συνεχίσει να υπάρχει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όπως απέδειξε για μια ακόμα φορά το κάλεσμα για ενίσχυση των παιδιών των μεταναστών που βρίσκονται πεταμένα στην Ερμιονίδα.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ αλληλεγγύης, που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Dr. Feelgood στο Άργος, απέδειξε πως στους δύσκολους αυτούς καιρούς, η αλληλεγγύη σπάει τα κάγκελα της «φυλακής των ψυχών» και σε απελευθερώνει εσένα τον ίδιο πρώτα κι ύστερα αυτούς που ευεργετούνται από την πράξη σου.

Ο ΑΠΛΟΣ κόσμος, ο παραγκωνισμένος από τα κέντρα άσκησης εξουσίας πολίτης, άνοιξε την καρδιά του και την γέμισε με αλληλεγγύη. Μπορεί από το πορτοφόλι του να του έλειψαν τα όποια χρήματα μπόρεσε να διαθέσει για την αγορά βασικών ειδών για να την ανάπτυξη των μωρών και των νηπίων, όμως η κίνησή του αυτή ήταν μια απόδειξη πως δεν αφήνει το φυλετικό μίσος να θεριέψει, σε μια πόλη που πρώτη ίσως παγκόσμια κατήργησε τις διακρίσεις και επέτρεψε στους σκλάβους να γίνουν πολίτες της.

ΧΩΡΙΣ ιδιοτέλεια, χωρίς την τύφλωση της άσκησης εξουσίας, χωρίς κόμπλεξ επίδειξης, ανώνυμα δεκάδες Αργείες και Αργείοι συγκέντρωσαν στο μπαρ Dr. Feelgood της πλατείας του Άργους τα είδη για τα παιδιά, συναντώντας και διασκεδάζοντας παράλληλα με τους πολίτες εκείνους, που χωρίς καμμιά κομματική στήριξη, έκαναν το κάλεσμα ως αλληλέγγυοι σε όλους τους κατατρεγμένους, έλληνες και ξένους, όπως ακριβώς κάνουν με τις συλλογικές κουζίνες κατά καιρούς. Δεν τα αγόρασαν κάποιοι από τα χρήματα των πολιτών, αλλά αγοράστηκαν και προσφέρθηκαν από τους ίδιους τους πολίτες.

ΕΙΝΑΙ σημαντικό να ειπωθεί πως κανείς από τους διοργανωτές της εκδήλωσης αλληλεγγύης δεν πολιτεύεται, όπως κανείς δεν εξαργυρώνει, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά ή ηθικά την αλληλεγγύη του στον συνάνθρωπο. Η Αλληλεγγύη δεν είναι Ελεημοσύνη. Δεν χαϊδεύει το Εγώ σου. Δεν γίνεται για να σώσεις την ψυχή σου. Πηγάζει από μέσα σου και αμβλύνει την ανισότητα και την αδικία που αναπαράγει ο σημερινός κόσμος των ψευτοαξιών και των ψευτοοραμάτων.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι να χαίρεται κανείς που έχει τέτοιες συμπολίτισσες και τέτοιους συμπολίτες και είναι πολύ όμορφο να μοιράζεσαι μαζί τους την ιστορία μιας πόλης που έχει κακοποιηθεί από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα από τους αυτόχριστους ηγεμόνες της με το γνωστό «Αιδώς Αργείοι». «Αιδώς» σ αυτούς που προσπαθούν να μας γεμίσουν με μίσος και ρατσισμό.