ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κωστούρος: Το κλείσιμο των σχολείων θα επαναφέρει την ηρεμία στις περισσότερες οικογένειες

Το κλείσιμο των σχολείων είναι μια ενέργεια η οποία θα επαναφέρει την ηρεμία στις περισσότερες οικογένειες, θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο έτσι ώστε να αυξήσει το επίπεδο προσωπικής ευθύνης παίρνοντας τα μέτρα που έχουν προταθεί για αυτόν και για τα παιδιά του και θα ακυρώσει έναν κατ´ εξοχήν χώρο μετάδοσης ιώσεων, υποστηρίζει ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Όπως επισημαίνει «Η ανησυχία και η ακατάσχετη φημολογία από τη μία η ευαισθησία και η φροντίδα για την προστασία των παιδιών από την άλλη, έχουν πλέον δημιουργήσει ένα περιβάλλον που κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αναστάτωση, η καχυποψία η δυσπιστία και η έλλειψη ψυχραιμίας.

Φήμες για πιθανά κρούσματα, οικογένειες οι οποίες ταξίδεψαν πρόσφατα και δεν έμειναν απομονωμένες μετά σπίτι τους, παιδιά τα οποία είχαν επαφή ή ταξίδεψαν σε περιοχές με κρούσματα και δεν έχουν εξεταστεί και αλλά πολλά δημιουργούν ένα κλίμα το οποίο το μόνο σίγουρο είναι ότι παρακωλύει την εκπαιδευτική διαδικασία, θέτει το σχολείο μακριά από τους στόχους του και δημιουργεί μία νοσηρή ατμόσφαιρα την οποία ουδείς θα ήθελε να κοινωνείται από το παιδί του».

Ο δήμαρχος υποστηρίζει ακόμα ότι: «Το σχολείο μπορεί και πρέπει να αποτελεί τον πυρήνα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (έτσι θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα) της κοινωνίας μέσα σε κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης.
Δεν θα πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος και την ψυχική φόρτιση και ανησυχία όλων των παραγόντων της εκπαιδευτικής κοινότητας (παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί).
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε ποτέ να μην ξεπεραστούν όρια τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή της κοινωνίας του σχολείου, αλλά και γενικότερα».