ΚοινωνίαΑρχείο

Οι γιατροί τρέμουν μην εκτροχιαστεί το σύστημα υγείας

Έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν πιστά τις οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού -όπως επίσημα χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας– κάνει η Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος του νοσοκομείου Άργους Σταυρούλα Αλεξοπούλου.

Η γνωστή παιδίατρος τρέμει στην ιδέα ότι το σύστημα υγείας της χώρας μας μπορεί να εκτροχιαστεί σε περίπτωση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά σοβαρά περιστατικά του ιού ταυτόχρονα, κάτι που θα έχει ως συνέπεια να καταρρεύσει με ότι συνεπάγεται αυτό…

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα και όχι η μη εξάπλωση του ιού, η οποία είναι αναπόφευκτη, καθώς δεν υπάρχει ανοσία απέναντί του από κανένα. Στόχος είναι η επιβράδυνση της εξάπλωσης του για να μπορέσει να αντέξει τους κραδασμούς το σύστημα υγείας.

Όπως αναφέρει η κ. Αλεξόπουλου:

«Πρέπει να το εμπεδώσουμε!

Αυτό.

Μια διευκρίνιση γιατί από ότι βλέπω κι από το ιατρείο δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα. Τα μέτρα ατομικής υγιεινής και η εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ έχουν ένα κ μόνο στόχο.

Όχι να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό θα γίνει καθώς δεν υπάρχει ανοσία απέναντί του από κανένα μας.

Ο στόχος είναι να ανακοπεί ο ΡΥΘΜΟΣ εξάπλωσης.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τον κορονοϊό δεν είναι για το κρατικό μηχανισμό η νοσηρότητα κ η θνητότητα άμεσα αλλά ο πλήρης εκτροχιασμός του συστήματος υγείας.

Αυτό θα γίνει είτε μέσα απ´ τη μαζική ανάγκη για νοσηλεία πολλών περιστατικών ή από την ανάγκη για απομόνωση μαζικά γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με κρούσματα.

Με άλλα λόγια όταν ο ΕΟΔΥ σας δίνει οδηγίες σε υγιείς και πάσχοντες για περιορισμούς και κατ´ οίκον καραντίνα ο στόχος είναι ένας: να υπάρχουν σε 15μέρες διαθέσιμες και ασφαλείς κλίνες για το τροχαίο, το έμφραγμα, το τακτικό χειρουργείο, την έγκυο, την παγκρεατίτιδα κοκ και δευτερευόντως για να μην αρρωστήσετε βαριά (80% θα νοσήσουν ήπια).

Ο ιός θα κάνει τον κύκλο του μέχρι να υπάρξει επαρκής συλλογική ανοσία, αυτό δεν αποφεύγεται.

Αλλά φανταστείτε σε 15 ημέρες να μην υπάρχει γιατρός/νοσηλευτής να καλύψει τις εφημερίες, πτέρυγες ολόκληρες να κλείνουν γιατί πέρασε ένα περιστατικό χωρίς προφύλαξη, μαζικές αναβολές χειρουργείων-στεφανιογραφιών κτλ. Θα επικρατήσει χάος.

Ο Covid-19 σκοτώνει συστήματα υγείας πολύ ευκολότερα από ανθρώπους.

Αυτός είναι ο κίνδυνος.
Παρακαλώ υγιείς και ασθενείς να σεβαστείτε τις οδηγίες που σας δίνονται και να πράξετε αναλόγως
»