ΚοινωνίαΑρχείο

Θα ρισκάρουν να κάνουν το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας;

Ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοινώνει την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 12 Μαρτίου κλήρωσης για την επιλογή των μικροπωλητών που θα συμμετάσχουν στην εμποροπανήγυρη της Ευαγγελίστριας, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για αναστολή της διεξαγωγής της, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντίθετα σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία και συγκεκριμένα την Πέμπτη 19 Μαρτίου και ώρα 11:00 στο Κ.Ε.Π της Νέας Τίρυνθας.

Με βάση τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν και στην αναστολή των μαθητικών παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, παραμένει αμφίβολη η διεξαγωγή του πανηγυριού αλλά και αυτού καθεαυτού του ιερού προσκηνύματος, εκτός και αν εκκλησία και Δήμος αποφασίσουν να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, θυσιάζοντας μια πιθανή εξάπλωση του φονικού για τις ευπαθείς ομάδες ιού, στον βωμό του χρήματος.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή έχει δείξει μέχρι στιγμής μια στάση ευθύνης παίρνοντας όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η εκκλησία θα δείξει την ίδια στάση ευθύνης, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης;