ΚοινωνίαΑρχείο

Φρενίτιδα και συνωστισμός στις Λαϊκές το Σάββατο

Ο φόβος του συνωστισμού λόγω του κορωνοϊού, δεν εμπόδισε καταναλωτές να πέσουν με τα …μούτρα στις Λαϊκές αγορές του Σαββάτου για να ψωνίσουν. Πιθανόν η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που δημιουργεί η πανδημία για προμήθειες στα σπίτια, άφησε σε δεύτερη μοίρα την προστασία του κόσμου από τον ιό.

Λαϊκή Αγορά Ναυπλίου

Έτσι στη Λαϊκή Αγορά του Ναυπλίου, όπου έγινε η λήψη των φωτογραφιών πολλοί ταυτόχρονα καταναλωτές συνωστίζονταν όλη μέρα για να ψωνίσουν. Η κίνηση ήταν εμφανώς μεγαλύτερη από άλλα Σάββατα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει γίνει λόγος για κλείσιμο των Λαϊκών Αγορών.

Όπως σημειώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παναγιώτης Σταμπουλίδης «Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι υπαίθριες αγορές (λαϊκές). Να ενημερώνεστε μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις».

Λαϊκή Αγορά Ναυπλίου

Στο ίδιο κλίμα και η ανάρτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση: “Τα Σούπερ Μάρκετ, οι Λαϊκές Αγορές και το υπαίθριο εμπόριο είναι και θα παραμείνουν ανοικτά. Υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε τρόφιμα και καταναλωτικά προϊόντα. Κανένας λόγος ανησυχίας του καταναλωτικού κοινού”.

Τα φαινόμενα μαζικών αγορών σε τρόφιμα και κρούσματα φρενίτιδας προσπαθεί καθησυχάσει το υπουργείο Ανάπτυξης ύστερα από τις εικόνες των άδειων ραφιών στα σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει λόγος οι καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές τροφίμων πέραν από τις συνήθεις. Η αγορά έχει επάρκεια, τροφοδοτείται κανονικά, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως αναφέρει: “Διαβεβαιώνουμε τους καταναλωτές, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιούν αγορές τροφίμων πέραν από τις συνήθεις. Η αγορά έχει επάρκεια, τροφοδοτείται κανονικά, εργαζόμαστε στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με όλους τους κλάδους για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα”.