ΚόσμοςΑρχείο

Κλείνει τα σύνορά της η Τουρκία σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα

Σκληρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού προσπαθεί να πάρει η Τουρκία η οποία αποκλείει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους επιβάτες που προέρχονται απο τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Ολλανδία από τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Βέβαια τα σύνορα με την Ελλάδα παραμένουν ορθάνοιχτα, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια να εξαπολυθούν τα κύματα μεταναστών προς τη χώρα μας. Η Τουρκία, που πριν λίγες μέρες ισχυριζόταν ότι είναι τα Νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης(!), τώρα κλείνει την Ευρώπη έξω από την πόρτα της υπό το φόβο του κορωνοϊού. Δεν φαίνεται όμως να ακολουθεί την ίδια τακτική απέναντι στο Ιράν, την τρίτη χειρότερα πληττόμενη χώρα από την πανδημία, μετά την Κίνα και την Ιταλία. 

Την ίδια στιγμή στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη οι πολίτες σχηματίζουν ουρές στα αρωματοπωλεία για να αγοράσουν κολώνια λεμονιού, για την οποία ο ίδιος ο υπουργός Υγείας της γείτονος, ενημέρωσε τον πληθυσμό ότι προφυλάσσει από τον κορωνοϊό!