ΕλλάδαΑρχείο

Λουκέτο στο λιανεμπόριο – κανονικά η κυκλοφορία

Την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη 18 Μαρτίου, αλλά και τον υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα ανακοίνωσε η αναπληρωτής κυβερνητική επρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει: Στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ότι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τονίστηκε ότι δεν θα υπάρξει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ μέχρι τέλος Απριλίου θα ισχύσει η αναστολή του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας. 

Επίσης η κυρία Πελώνη ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για τέλεση απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο.

Ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι στο σημερινό Eurogroup, η Ελλάδα προσέρχεται με αιτήματα και για εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα αποφασίστηκε ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κοροναϊού.

Τους δημοσιογράφους ενημέρωσε η κυρία Πελώνη καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκετα σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού βρέθηκε θετική στον κοροναοϊό η σύζυγός του.