ΕλλάδαΑρχείο

Η ζωή στην Κοζάνη, με δύο χωριά σε καραντίνα. Ανησυχούν οι κάτοικοι. Τί μέτρα λαμβάνονται (Video)

Ούτε άνθρωπος για δείγμα δεν κυκλοφορεί στους δρόμους της Κοζάνης, ένας νομός που έχει πληγεί περισσότερο από την μετάδοση του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Παρά την ανησυχία ωστόσω υπάρχει η αίσθηση στον κόσμο ότι έπιασαν τόπο τα μέτρα. Όπως προκύπτει από τη συνομιλία που είχε την Παρασκευή ο Άκης Γκάτζιος με το δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Πτολεμαίος» Αντώνη Πουγαρίδη, ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος. Υπάρχει ψυχραιμία χωρίς να λείπουν όμως και  φαινόμενα πανικού κυρίως σε σουπερμάρκετ.   

Ο Αντώνης Πουγαρίδης επικεντρώνεται στο πρόβλημα που υπάρχει με το νοσοκομειακό προσωπικό που έχει μολυνθεί, ενώ μεταφέρει πληροφορίες που λένε ότι σχεδιάζεται το κάθε νοσοκομείο να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.

Επίσης επισημαίνει ότι έχει ζητηθεί από αντιπεριφερειάρχη να μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε καραντίνα ολόκληρος ο νομός Καστοριάς.
Αναφορικά με τα δύο χωριά που έχουν μπει σε καραντίνα τονίζει:

Πολύ δύσκολες οι συνθήκες… Με το ζόρι και με τη βοήθεια του δήμου προμηθεύονται τρόφιμα και φάρμακα. Δεν μπορεί να μπει και να βγει κανείς από αυτά τα χωριά».

Σήμερα Παρασκευή επισκέπτεται την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ενημερώθηκε από αυτοδιοικητούς ώστε να εντατικοποιηθούν τα μέτρα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO