ΕυρώπηΑρχείο

Να επιστρέψουν στα χωριά τους, θέλουν οι Έλληνες από το Ην. Βασίλειο (Video)

Την επιστροφή στα χωριά τους στην Ελλάδα σκέφτονται πολλοί Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού σταμάτησαν να εργάζονται και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. 

Την αναταραχή στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου περιγράφει στη συνομιλία του με τον Άκη Γκάτζιο, ο Μάκης Κατσαΐτης από την Ερμιονίδα, που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ουαλία, η οποία ζει πλέον σε ρυθμούς κορωνοϊού.

Όπως τονίζει: 

Έλληνες επιστρέφουν στην Ελλάδα, γιατί αν δεν έχεις δουλειά στο Λονδίνο δεν μπορείς να επιβιώσεις.
70.000 Έλληνες υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επικοινωνούν μεταξύ τους. Ανησυχούν. Απασχολούνται σε διάφορους τομείς με πολλούς στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, οι οποίοι είναι τώρα χωρίς δουλειά και θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Τα καινούργια μέτρα εφαρμόστηκαν και εκεί, μετά την προηγούμενη πολιτική της ανοσίας της αγέλης και την αντίδραση της κοινής γνώμης που έβλεπε να εφαρμόζονται διαφορετικά μέτρα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλη ανατροπή στη ζωή πολλών ανθρώπων.
Σημαντικά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στην τροφοδοσία, σημειώνει ο Μάκης Κατσαΐτης:

Τα ράφια στα σουπερμάρκετ είναι συνεχώς άδεια το τελευταίο δεκαήμερο, σε βασικά είδη διατροφής. Σε μεγάλα σουπερμάρκετ δεν υπάρχουν είδη μαναβικής, νωπά κρέατα, αλεύρι, ξηρά τροφή. Πρέπει να πας πάρα πολύ νωρίς στο σουπερμάρκετ, όταν ανοίγει. Υπάρχουν προϊόντα μόνο νωρίς το πρωί. Όσο περνά η ημέρα αδειάζουν τελείως τα ράφια.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί να μετακινούνται από τις μεγάλες πόλεις προς την επαρχία, πιστεύοντας ότι οι ελλείψεις θα είναι μικρότερες.

Ταυτόχρονα ο κος Κατσαΐτης θεωρεί ότι το σύστημα Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τελείως διαλυμένο, υποστελεχωμένο και με ελλείψεις, ανέτοιμο να υποδεχθεί μαζική εισροή ανθρώπων με αναπνευστικά προβλήματα.  

Την ίδια ώρα, μεγάλοι τομείς της παραγωγής έχουν νεκρώσει και χωρίς την οδηγία της κυβέρνησης, επειδή ο κόσμος φοβάται και έχει κλειστεί στα σπίτια. Έκδηλη είναι παράλληλα η ανησυχία για την πορεία της οικονομίας:

Μετά τις παροχές της κυβέρνησης, ο κόσμος ανησυχεί για την πορεία της οικονομίας, δεδομένου ότι το κράτος θα σταματήσει να έχει έσοδα.

Ακόμα κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τον Ελληνικό τουρισμό, λέγοντας:

Η Αγγλία είναι κάθε χρόνο τροφοδότης του Ελληνικού τουρισμού με 5 εκατομμύρια τουρίστες. Στραγγίζει η οικονομία αυτή τη στιγμή και δεν θα μπορούν να πηγαίνουν.