ΚοινωνίαΑρχείο

Διπλάσιες οι εισαγωγές σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο

Με βάση νεώτερα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας  για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σχεδόν διπλασιάστηκε σε ένα εικοσιτετράωρο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ανέφεραν πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξάπλωση του ιού, οπότε και θα φανεί αν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί- που ξεκίνησαν με το κλείσιμο των σχολείων και έφτασαν στην απαγόρευση της μετακίνησης- θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή τη μείωση της διασποράς στην κοινότητα.

Οι επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους λοιμωξιωλόγους, θα είναι καθοριστικές και για τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι εισαγωγές. Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, 2.156 κλίνες έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για να αντιμετωπίσουν τα ήπια και μέτρια περιστατικά του κορονοϊού και 180 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τέτοιες περιπτώσεις.