ΡεπορτάζΑρχείο

Από που ήρθε ο 70χρονος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στο Άργος – Είχε ταξιδέψει στον Καναδά

Ένας 70χρονος άνδρας από την Αρκαδία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊου το οποίο εξετάστηκε στο νοσοκομείο Άργους.

Πρόκειται για κάτοικο του Τυρό Κυνουρίας, κάτι που επιβεβαίωσε επίσημα και ο οικείος Δήμος, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και συνέστησε ψυχραιμία.

Ο 70χρονος ο οποίος είχε επιστρέψει προ ολίγων ημερών από τον Καναδά, μετέβη ο ίδιος με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο Άργους με συμπτώματα και του πήραν δείγμα το οποίο βγήκε θετικό στον COVID-19. 

Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του βρίσκονται σε κατ΄οίκον καραντίνα, ενώ έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και με τη συνδρομή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, της Δημοτικής Ενότητας Τυρού, των τοπικών κοινοτήτων και φορέων της περιοχής.

Διαβάστε Ακόμα: Γυναίκα το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νοσοκομείο Άργους

 

Η ανακοίνωση του δήμου Νότιας Κυνουρίας:

«Αγαπητοί συμπολίτες

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, σας ενημερώνουμε πως στο Δήμο μας είχαμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Πρόκειται για συμπολίτη μας από τον Τυρό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό. 

Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με την οικογένεια του η οποία επικοινώνησε μαζί μας, είναι καλή και φυσικά βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στον χώρο του.

Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την λήψη σαφέστατων οδηγιών.

Η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του συμπολίτη μας γίνεται από την ειδική υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ το στενό του περιβάλλον τίθεται άμεσα σε καραντίνα 14 ημερών.

Σύμφωνα με το κέντρο υγείας Λεωνιδίου και το περιφερειακό ιατρείο Τυρού, ο συμπολίτης μας δεν είχε έρθει σε επαφή με το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας, (παρά μόνον τηλεφωνικά), ενώ η μετάβαση του στο νοσοκομείο του Άργους για την εξέταση έγινε με δικό του μέσο μεταφοράς.

Επισημαίνουμε πως για τις “ευκαιριακές επαφές”  (π.χ. αν πέρασε από ένα κατάστημα) δεν απαιτείται λήψη δραστικών μέτρων – καραντίνα, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται παρακολούθηση της υγείας μας για συμπτώματα και λήψη οδηγιών από τους γιατρούς μας και τον ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι δίπλα σας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για την στήριξη και προστασία όλων μας!!!

Τώρα περισσότερο από ποτέ… Μένουμε σπίτι!»