ΡεπορτάζΑρχείο

Εφιάλτης στην Ερμιόνη. Πώς μπήκαν στο σπίτι και απήγαγαν τη γυναίκα. Πόσα λύτρα ζήτησαν

Δραματικές στιγμές έζησε το ζευγάρι στην Ερμιόνη όταν ξαφνικά μέσα στη νύχτα ήρθε αντιμέτωπο με τους ληστές μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Οι κουκουλοφόροι δράστες πριν μπουν στο σπίτι έκοψαν το ρεύμα. Οι σκηνές που ζουν αυτοί οι άνθρωποι τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στην Ερμιόνη, είναι τρομακτικές. Οι δράστες, αφού ξαφνιάζουν το ζευγάρι, παίρνοντας από το σπίτι όσα χρήματα βρίσκουν και άλλα πράγματα αξίας, όπως χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές δεν σταματούν εκεί.

Χρησιμοποιώντας βία παίρνουν και τα κινητά τηλέφωνα από τα χέρια του ζευγαριού, τραβώντας ταυτόχρονα τη γυναίκα προς το μέρος τους.

Οι στιγμές είναι εφιαλτικές.

Οι δράστες απαγάγουν την τρομαγμένη  γυναίκα και ζητούν από τον άντρα 30.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του.

Κατευθύνονται σε ερημική τοποθεσία έξω από την Ερμιόνη. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Οι ώρες περνούν. Η ανησυχία κορυφώνεται.

Μέχρι στιγμής κανένας άλλος δεν γνωρίζει τίποτα, για να βοηθήσει. Οι δράστες παρόλα αυτά, καταλαβαίνουν ότι όσο περνά η ώρα αρχίζουν να κινδυνεύουν.

Χωρίς να πάρουν τα λύτρα που ζητούν, αφήνουν τη γυναίκα στην ερημιά, έξω από την Ερμιόνη και εξαφανίζονται.

Η γυναίκα, αφού καταφέρνει να προσανατολιστεί, καταφεύγει σε ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο σημείο, που την εγκατέλειψαν οι δράστες. Από εκεί ειδοποιείται η αστυνομία. Σε λίγο έχει ειδοποιηθεί και ο σύζυγός της, μαθαίνοντας ότι η γυναίκα του έχει αφεθεί ελεύθερη από τους απαγωγείς της και ότι είναι καλά.

Στην αστυνομία χτυπάει συναγερμός. Οι τοπικοί αστυνομικοί ενημερώνουν την Αστυνομική Διεύθυνση στο Ναύπλιο. Στην ασφάλεια χτυπάει συναγερμός. Στην Ερμιόνη φτάνει γρήγορα κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. Αστυνομικοί από την περιοχή, αλλά και από την Αστυνομική Διεύθυνση κάνουν εξονυχιστική έρευνα. Περιπολικά σαρώνουν όλη την Ερμιονίδα.

Η αστυνομία είχε να κάνει με μια μεγάλη υπόθεση, που πίσω της κρύβει μάλλον και κάποιο ανάλογο περιστατικό, που είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για μια υπόθεση που ερευνά με πολύ προσοχή η αστυνομία.

Το νέο ωστόσο διαδίδεται σε όλη την Ερμιόνη. Οι αστυνομικοί δεν δίνουν καμία πληροφορία ούτε στους δημοσιογράφους, ώστε να μπορέσουν με μεθοδικότητα να φτάσουν στους δράστες. 

Οι αστυνομικοί έχουν πετύχει να μην δημοσιοποιηθεί ευρύτερα το θέμα. Οι δράστες δεν γνωρίζουν τίποτα από τις έρευνες που γίνονται.

Πληροφορίες του anagnostis.org αναφέρουν ότι η έρευνα της αστυνομίας είναι σε καλό δρόμο, και ότι βρίσκεται στα χνάρια των απαγωγέων.

Μάλιστα φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή συνδέεται με παρόμοια υπόθεση που είχε γίνει στην Κοιλάδα πριν από μια εβδομάδα.

Εκεί με πανομοιότυπο τρόπο δράστες είχαν μπει σε σπίτι ηλικιωμένου στον Κάμπο Κρανιδίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο βοηθός του που έμενε μαζί. Φεύγοντας είχαν πάρει μια τηλεόραση και χρήματα. Το σπίτι που έμενε ο ηλικιωμένος και ο Ινδός βοηθός του βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία. Οι δράστες είχαν εμφανιστεί στις 10 η ωρα το βράδυ, και χτύπησαν τον Ινδό. Δεν πείραξαν ωστόσο τον ηλικιωμένο άντρα. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν  ότι εκτός από την τηλεόραση πήραν 10 ευρώ από τον Ινδό και 500 ευρώ του ηλικιωμένου που βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι. Ο βοηθός το πρωί της Παρασκευής κατάφερε να ειδοποιήσει για βοήθεια.

Και τα δύο περιστατικά είναι πρωτόγνωρα για την Ερμιόνη και μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας τελικά γίνεται 24 ώρες αργότερα, το πρωί της Παρασκευής είναι λιτή:

«Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες (26.3.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, όταν άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας ακινητοποίησαν δύο ημεδαπούς και τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια με την απειλή χρήσης βίας μετέφεραν σε άγνωστο χώρο το έναν εκ των δύο ατόμων απαιτώντας περαιτέρω χρήματα.

Λίγο αργότερα, οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να τα αποσπάσουν, αποδέσμευσαν το άτομο και τράπηκαν σε φυγή.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου».

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ