ΚοινωνίαΑρχείο

Στην τσιμπίδα της Αστυνομίας οι απαγωγείς της Ερμιόνης

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία ήταν η σύλληψη ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου των τεσσάρων αλλοδαπών που εξαιτίας τους έζησε εφιαλτικές στιγμές, προχθές το βράδυ το ζευγάρι στην Ερμιόνη. 

Οι τέσσερεις αλλοδαποί όπως προέκυψε έχουν πλούσιο κακουργηματικό βιογραφικό αφού κατηγορούνται για τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ημεδαπών και εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του  Δήμου Ερμιονίδας.

Τελικά χθες 27 Μαρτίου 2020 οι τέσσερεις κακοποιοί συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας.

Σε βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας 25, 28, 33 και 41 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών. 

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν πλούσιο κακουργηματικό βιογραφικό. Καταρχήν εξακριβώθηκε ότι αυτοί ήταν οι δράστες των εφιαλτικών στιγμών που έζησε το ζευγάρι από την Ερμιόνη. Όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιώντας την απειλή μαχαιριού και βιαιοπραγώντας, εισέβαλαν στο σπίτι του ανυποψίαστου ζευγαριού, και τους απόσπασαν με τη βία χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Σαν μην τους έφτανε αυτό, κυριευμένοι από την απληστία προχώρησαν στην απαγωγή της γυναίκας με σκοπό να ζητήσουν κι άλλα λύτρα για την απελευθέρωσή της. Τελικά όμως φαίνεται ότι δείλιασαν ή είδαν ότι δεν κατάφερναν τίποτα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν το θύμα τους μόνη και αβοήθητη μέσα στη νύχτα σε άγνωστη ερημική τοποθεσία. 

Τα όσα μαρτυρικά έζησε το ζευγάρι από την Ερμιόνη στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών φαίνεται ότι αποτελούν στοιχεία του “βιογραφικού” τους αφού όπως εξακριβώθηκε την 11.4.2019 και την 19.3.2020, αντίστοιχα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέρρηξαν οικίες ημεδαπών και με την απειλή χρήσης βίας και μεταλλικού αντικειμένου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο και εργαλεία.

Επιπρόσθετα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.10.2019 έως και την 16.3.2020, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέπραξαν, συνολικά, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και σε περίπτερα. Από τις παραπάνω οικίες αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, σειρήνες συναγερμού, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά όπλα, μονάδα καταγραφικού συστήματος κλειστού κυκλώματος (καταγραφικό μηχάνημα) και εργαλεία.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -61.000- ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν:

  • -2- οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων 
  • -6- μαχαίρια, 
  • -1- όπλο εκτόξευσης κροτίδων, 
  • -1- περίστροφο, τύπου ρέπλικα
  • -1- πιστόλι, τύπου ρέπλικα, 
  • -5- αμπούλες αερίου εκτόξευσης μεταλλικών σφαιριδίων,
  • το χρηματικό ποσό -720- ευρώ
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων,
  • κοσμήματα, καθώς και κιάλια παρακολούθησης και μονωτική ταινία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.